Banca Nationala a Elvetiei avertizeaza ca francul s-ar putea aprecia din cauza crizei din Grecia

0
646
franci-elvetieni-moneda

Banca Nationala a Elvetiei (BNE) a avertizat vineri ca francul s-ar putea aprecia din cauza incertitudinilor provocate de criza datoriilor din Grecia, iar institutia va fi in continuare pregatita sa intervina pentru a nu permite monedei sa se intareasca prea mult, informeaza Mediafax.

„Asa cum arata evolutiile recente, francul elvetian s-ar putea aprecia temporar, ca reactie la incertitudinile sporite legate de problema datoriilor Greciei”, afirma presedintele bancii centrale, Thomas Jordan, intr-o prezentare pregatita pentru adunarea actionarilor BNE.

Jordan a spus ca banca centrala monitorizeaza indeaproape efectul crizei din Grecia asupra francului si Elvetiei.

„Vom ramane activi pe piata valutara atat cat va fi necesar”, a precizat Jordan.

BNE considera ca francul este mult supraevaluat, presedintele institutiei anticipand ca in timp va avea loc o scadere a cursului.

La ora transmiterii stirii, francul elvetian este in scadere pe pietele internationale cu 0,13%, la 0,97 unitati pentru un euro.

Presedintele BNE a aparat totodata politica monetara a institutiei si structura de conducere, dupa ce decizia din ianuarie de eliminare a plafonului maxim pentru francul elvetian a dus la aprecierea puternica a monedei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here