AVERTIZARE DE COD PORTOCALIU: ninsori si viscol pentru Bucuresti si 19 judete. Circulatia inchisa in sase judete. Afla care este situatia drumurilor din tara

0
953
zapada-iarna-peisaj-alb-negru

zapada-iarna-peisaj-alb-negruNouasprezece judete si municipiul Bucuresti se afla sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, circulatia rutiera fiind inchisa pe autostrada A2 Bucuresti – Cernavoda si pe 47 de drumuri nationale. De asemenea, este afectat transportul feroviar si cel aerian.

UPDATE 10:20 – Aproape 1.300 de apeluri la Ambulanta Bucuresti in ultimele 24 de ore

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat aproape 1.300 de solicitari in ultimele 24 de ore, mai bine de jumatate fiind urgente de cod rosu si cod galben, dintre care 42 pentru fracturi, 15 pentru traumatisme prin cadere pe gheata si cinci pentru persoane cazute in strada.

UPDATE 9:45 – Toate aeroporturile sunt deschise, cu exceptia Aeroportului din Iasi, care ar putea fi redeschis luni, dupa ora 10.00, fiind intarzieri la decolare datorate degivrarii, potrivit situatei anuntate luni dimineata de Ministerul Transporturilor.

Pe Aeroportul Baneasa sunt patru curse care au intarzieri la decolare si o cursa cu intarziere la aterizare.

Totodata, pe Aeroportul Otopeni sunt opt curse care au intarzieri la decolare si o cursa cu intarziere la aterizare.

UPDATE 9:35 – Porturile pe Dunare sunt deschise, dar patru nave sunt inca blocate de gheata, potrivit situatiei anuntate luni dimineata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Conform situatiei inregistrate pana la ora 9.00, nu sunt porturi inchise si se opereaza in conditii de iarna.

Patru nave sunt blocate din cauza podurilor de gheata, iar probleme deosebite sunt doar pe sectorul Dunarii maritime. in zona Canalului Sulina se actioneaza pentru spargerea banchizelor de gheata. Pana luni dimineata nu au fost semnalate situatii de pericol.

Cursele de pasageri sunt in continuare suspendate din cauza ghetii pe rutele Crisan – Caraorman, Crisan – Mila marina 23 sat, Tulcea – Periprava, Tulcea – Sfantu Gheorghe si Tulcea – Sulina.

UPDATE 9:30 – O linie de cale ferata este inchisa si 85 de trenuri de calatori de pe 14 sectii de circulatie sunt anulate din cauza vremii nefavorabile, a anuntat, luni dimineata, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Potrivit situatiei anuntate pana la ora 9.00, din cele 1.947 de trenuri de calatori au fost anulate 85 care circula pe 14 sectii. Linia de cale ferata intre Urziceni si Slobozia este in continuare inchisa, liniile Bucuresti Sud – Oltenita si Chiajna – Jilava fiind redeschise.

De asemenea, se circula cu restrictii pe ruta Lehliu – Constanta, unde transportul se face cu locomotive Diesel, precum si pe sectorul Buzau – Tecuci – Iasi si tandarei – Fetesti.

in sud-estul tarii, in fata trenurilor de calatori sunt pluguri de zapada, astfel ca sunt posibile intarzieri.

La sosiri sunt inregistrate intazieri de pana la 180 de minute, iar la plecarile din statii sunt intarzieri de maxim 10 minute.

Pentru curatarea zapezii pe liniile de cale ferata se actioneaza cu 148 de mijloace de interventie.

Circulatie inchisa pe A2 Bucuresti – Cernavoda si pe 47 de drumuri nationale

Traficul pe reteaua de drumuri nationale din judetele Galati, Braila, Ialomita, Vrancea, Buzau, Calarasi si Tulcea a fost inchis duminica, in urma avertizarii cod portocaliu de ninsori si viscol.

De asemenea, circulatia rutiera este inchisa pe 47 de drumuri nationale, respectiv: DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau – Galati – frontiera cu Republica Moldova, DN 11A Barlad – Onesti, DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna, DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa, DN 23 Focsani – Braila, DN 2L Tisita – Panciu, DN 24 Tisita – Vaslui, DN 2 limita judetului Ilfov – Adjud, DN 25A Fundeni – Nanesti, DN 2G Bacau – Comanesti, DN 2F Bacau – Vaslui, DN 5A in localitatea Izvoarele, intre kilometrii 22 si 25, DN 28A Targu Frumos – Pascani, DN 24C Vanatori – Radauti Prut, DN 15D Piatra Neamt – Roman – Negresti, DN 24A Murgeni – Husi, DN 10 Buzau – Brasov, DN 1A Valenii de Munte – Sacele, DN 7C Curtea de Arges – Piscu Negru, DN 71 Moroieni – Sinaia, DN 22B Braila – Galati, DN 24D Barlad – Cuca – Tuluceni, DN 26A Oancea – frontiera cu Republica Moldova, DN 2A Urziceni – Harsova, DN 31A Oltenita – Manastirea, DN 3A Lehliu – Fetesti, DN 3B Calarasi – Fetesti – Giurgeni Vadu Oii, DN 3 limita judetului Ilfov – Calarasi, DN 4 limita cu judetul Ilfov – Oltenita, DN 21 Braila – Slobozia – Calarasi, DN 25 Tecuci – sendreni, DN 26 Galati – Oancea – Murgeni, DN 31 Cuza Voda – Oltenita, DN 41 Oltenita – Daia, DN 1B Ploiesti – Mizil – Buzau si DN 21A Baraganu – tandarei, DN 22A Cataloi – limita cu judetul Constanta, DN 22D Macin – Ciucurova, DN 22E si DN 22F Horia – Nalbant, potrivit situatiei inregistrate pana luni la ora 9.00 si anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Traficul greu este restrictionat pe sapte drumuri nationale. Astfel, pe autostrada A2 tronsonul Fetesti-Cernavoda, pe DN 2 Bucuresti – limita cu judetul Ialomita, DN2A Constanta – Harsova, DN 22C Cernavoda – Basarabi si DN 3 Basarabi – Constanta este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 1A Blejoi – Valenii de Munte si DN 2 Adjud – Bacau sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone.

Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. in cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Soferii sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori si viscol pentru Bucuresti si 19 judete, unde pana miercuri dimineata va ninge viscolit, viteza vantului va depasi la rafala 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri, alte 17 judete fiind avertizate cu cod galben. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here