Avem un nou director la CNAIR

0
1281
Consiliul de Administrație al CNAIR S.A. a desemnat-o în funcția de Director General provizoriu al companiei, pe o perioadă de patru luni începând cu data de 26.02.2020, pe Mariana Ioniță. Doamna Ioniță deținea funcția de Director Direcția Reglemetări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicatiilor. Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor. Mariana Ioniță l-a înlocuit în funcția de Director General al CNAIR S.A. pe Sorin Scarlat, care era la conducerea compaiei din iulie 2019.Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se arăta săptămâna trecută, la audierile din Parlament, nemulțumit de activitatea lui Sorin Scarlat și acuza că organigrama adoptată în octombrie 2019, care a dus la eliminarea mai multor funcții de conducere, a făcut mai mult rău decât bine și a dus la blocarea activității CNAIR.

Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

„Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor”, a transmis într-un comunicat de presă CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here