Aurul a atins un nou maxim istoric, iar petrolul scade puternic dupa retrogradarea ratingului SUA

0
713
aur-metal-pret

aur-metal-pretPretul petrolului a scazut luni cu 3 dolari, la putin peste 83 dolari pe baril, din cauza temerilor privind cererea de pe piata americana, iar aurul a atins un nou maxim istoric, de peste 1.700 dolari pe uncie, din cauza reducerii ratingului SUA la AA+ de catre Standard & Poor’s.

Bursele asiatice au scazut puternic , iar dolarul se depreciaza fata de principalele valute de referinta si a atins un nou minim istoric fata de francul elvetian. Investitorii vand in ritm accelerat actiuni si marfuri cu grad ridicat de risc si se orienteaza catre activele sigure, precum yenul japonez, francul si aurul.

Pretul petrolului de referinta pe piata americana a atins luni un minim al zilei de 83,18 dolari pe baril si se tranzactiona, in jurul orei 9:42, la 83,53 dolari pe baril. Cotatia titeiului Brent a coborat la 105,79 dolari, cel mai redus nivel din 27 iunie, revenind ulterior la 106,36 dolari pe baril.

Petrolul SUA a pierdut circa 8% din pret de la inceputul acestui an, dupa ce s-a apreciat in 2010 cu 15%.

Aurul a atins luni un nou maxim istoric , de peste 1.714 dolari pe uncie, revenind ulterior la circa 1.690 dolari pe uncie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here