Au inceput lucrarile la noua Biserica de Gheata de la Balea Lac

0
719
biserica-de-gheata-balea-lac

biserica-de-gheata-balea-lacAsa cum s-a intamplat si in ultimele sezoane, in cadrul Proiectului de Marketimg Turistic “Hotel of Ice Balea Lac” va fi construita si Biserica de Gheata.

Lucrarile la noul si ineditul lacas au inceput deja, iar din lacul Balea au fost extrase primele sute de “caramizi” din gheata. Astfel, in cea de-a doua parte a lunii ianuarie cei ce vor urca la Balea Lac vor putea vizita si admira noua Biserica de Gheata.
Obiectivul, unic in aceasta parte a Europei, va avea o forma apropiata cu cele din sezoanele trecute (inspirata dupa o biserica veche din satul sibian Malancrav) si fi ridicat in aproximativ acelasi loc. Suprafata ocupata de acest inedit lacas de cult va fi de aproximativ 100 mp, iar in interior vor putea intra, in acelasi timp, 40-50 de persoane. Sfintirea Bisericii de Gheata va fi oficiata, in cadrul unei festivitati speciale, la care vor fi invitati preoti ai mai multor culte crestine de la noi din tara.
Aceasta este cea de-a sasea Biserica de Gheata ce se construieste la Balea Lac, primul obiectiv de acest fel fiind ridicat in sezonul 2006-2007. La fel ca si anii trecuti, biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisa spre vizitare, in mod gratuit, oricarui turist, indiferent de orientare religioasa.
Dupa ce va fi binecuvantata, biserica va gazdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Rezervarile pentru evenimente la Biserica de Gheata sunt in plina desfasurare, pana la acest moment fiind confirmate doua cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi, dar si alte actiuni. in anii anteriori, Biserica de Gheata de la Balea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, mai multe botezuri si cununii religioase in paralel cu lucrarile la Biserica de Gheata, echipa de muncitori de la Balea Lac executa ultimele lucrari de completare la Hotel of Ice. De asemenea, se lucreaza si la “satelitul” hotelului, o noutate absoluta din acest sezon, structura moleculara formata din patru incaperi “iglu” legate intre ele, ce va oferi un plus de atractie zonei si mai multa liniste celor ce-si doresc sa innopteze la Hotel of Ice fara sa fie deranjati de forfota creata cu prilejul desfasurarii evenimentelor din hotelul principal.

Adelina Grigoroiu

Hotel of Ice Balea Lac
Director de marketing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here