Asumarea politica a Strategiei Anticoruptie, este propunerea premierului Ungureanu pentru Parlament, in urmatorii ani

0
728
anticoruptie-lege-bani

anticoruptie-lege-baniPremierul Mihai Razvan Ungureanu va propune in coalitie redactarea unei declaratii politice privind aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie 2012-2015, care simplifica si procedurile de ridicare a imunitatii parlamentarilor, declaratie care sa fie transmisa spre asumare si Parlamentului.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, la finalul sedintei de marti a Guvernului, ca Parlamentul ar trebui sa isi asume aceasta strategie, din punct de vedere politic.

Ministrul a aratat anterior ca va propune Guvernului adoptarea unui document strategic privind combaterea coruptiei la nivel national, care va pune accent, pe de-o parte, pe integrarea eforturilor si pe corelarea politicilor intre institutii si, pe de alta parte, pe prevenire.

El a aratat ca este foarte importanta prevenirea faptelor de coruptie, nu numai combaterea lor, intrucat orice caz de aces fel chiar daca este descoperit, investigat si in final condamnat de justitie reflecta de fapt un esec al functionarii.

Potrivit ministrului, documentul a fost elaborat cu sprijinul unui colectiv de experti in combaterea problemelor de coruptie si vizeaza crearea unor politici corelate la nivelul institutiilor publice care sa previna si sa combata fenomenul de coruptie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here