Asociatia Produs de Cluj a participat la Targul International IFE Londra

0
1002

O delegatie a Consiliului Judetean Cluj si a Asociatiei Produs de Cluj a participat, in perioada 17-20 martie 2013, la Targul International de produse alimentare si bauturi – IFE (International Food & Drink Event), eveniment care s-a desfasurat la Londra, Marea Britanie, in cadrul complexului expozitional ExCel.

La aceasta manifestare internationala de anvergura au participat aproximativ 30.000 de vizitatori din care aproape 4 000 de straini, Romania fiind reprezentata de peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare ce reprezinta sectoarele de carne, panificatie, patiserie si dulciuri, apa minerala si plata, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate si uleiuri vegetale. in total, produsele romanesti au fost etalate in trei standuri, grupate pe o suprafata de aproximativ 400 de mp. Acestea au fost localizate in zona pavilioanelor nationale, in imediata apropiere a sectorului destinat produselor din carne, fapt ce a conferit o vizibilitate sporita pentru firmele romanesti. Alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Ioan Oleleu, pavilionul Romaniei a beneficiat de prezenta domnilor Valentin Soneriu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra.

„Iata ca, multumita inclusiv implicarii si efortului administratiei clujene, Romania a revenit, dupa patru ani, pe piata Marii Britanii, prin participarea la una dintre cele mai importante manifestari expozitionale de profil din lume. in acest context, participarea delegatiei clujene la acest eveniment nu poate decat sa ne bucure, confirmand, o data in plus, contributia esentiala pe care Consiliul Judetean si Asociatia Produs de Cluj o au in promovarea produselor traditionale clujene. Acesta este, de altfel, si motivul pentru care intentionam sa extindem acest demers la nivelul intregii Transilvanii, astfel incat, la urmatoarele targuri internationale de produse alimentare, Clujul sa devina conducatorul delegatiei romanesti”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

Participarea Asociatiei Produs de Cluj la acest eveniment a fost una de un real succes, vizitatorii apreciind in mod deosebit produsele societatilor clujene, membre ale delegatiei, care au oferit spre degustare celor prezenti preparate din carne si uleiuri presate la rece. Sesiunile de degustare a preparatelor specifice regiunii Clujului au avut menirea de a-i convinge pe vizitatori cu privire la calitatea produselor alimentare romanesti in general si a celor ardelenesti si clujene in special.

Unul dintre produsele clujene-vedeta ale acestui targ a fost celebrul ulei presat la rece din comuna Luna, produs care a devenit cunoscut si pe alte piete europene, precum Franta sau Italia, atat datorita remarcabilelor sale calitati culinare cat si a multiplelor beneficii terapeutice. Vizitatorii au fost incantati, astfel, de gustul autentic al unui ulei presat la rece de floarea-soarelui, dovleac, in sau chiar de nuca. De altfel, feedback-ul general al prezentei clujene a fost unul extrem de pozitiv, in urma acestui targ stabilindu-se o serie de contacte si relatii de business care vor permite facilitarea intrarii pe piata din Anglia si nu numai a celor mai reprezentative produse clujene din domeniul industriei alimentare. Promovarea brandurilor alimentare clujene a fost facilitata si de lansarea in cadrul Targului, in premiera, a programului “Meet the Buyer”, program prin intermediul caruia firmele expozante au avut posibilitatea stabilirii unui contact direct cu marile companii britanice importatoare, distribuitoare si en-gros-iste de produse alimentare si bauturi.

„Concluzia noastra, la finalul acestui mare targ international de profil, nu poate fi decat una: scopul participarii delegatiei clujene a fost pe deplin atins. Alimentele romanesti din zona Clujului au fost promovate cu succes, fiind unanim apreciate de toti cei care le-au degustat. Totodata, am demonstrat cu acest prilej faptul ca industria alimentara romaneasca are un potential enorm precum si capacitatea de a furniza pietelor externe produse alimentare extrem de gustoase, de cea mai buna calitate si ecologice”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here