Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România intensifică programul Quality Control

0
1121

Programul “Quality Control” initiat de Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România a avut, încă de la început, scopul asumat de a promova şi implementa în piaţă produse de calitate superioară, care să crească eficienţa lucrărilor de termoizolaţii şi durabilitatea acestora. Prin acest proiect, toţi membrii Asociaţiei îşi doresc să se asigure de menţinerea unui standard înalt şi adecvat de calitate al materialelor termoizolante folosite în construcţii, cât şi de respectarea exactă a standardelor şi legislaţiei în vigoare. Consiliul Director ROMEPS a decis ca, începând cu luna august a.c., să intensifice verificarea de loturi diferite de polistiren expandat pus în vânzare sau livrat în şantiere, loturi provenite atât de la producători membri, cât şi de la cei non-membri, verificări ce vor avea loc în laboratoare certificate. Astfel, Asociaţia Producătorilor de Polistiren din România îşi doreşte să asigure consumatorii de calitatea produselor comercializate sub sigla ROMEPS.

 

“Asociaţia va preleva periodic mostre de polistiren expandat din piaţă şi le va transmite spre analiză către un laborator independent. Dacă rezulatele testelor nu sunt conforme cu menţiunile de pe eticheta produsului, atunci producătorii vor fi atenţionaţi, iar autorităţile locale vor fi sesizate. În ultimii ani am înregistrat o creştere constantă a calităţii produselor de termoizolare şi a nivelului de execuţie a lucrărilor de acest gen, motiv pentru care ne dorim să continuăm progresele incontestabile, astfel încât să realizăm lucrări durabile, de calitate superioară, rezistente în timp şi la standarde europene. Cu toate acestea, ştim că doar vigilenţa şi atenţia sporită vor descuraja producătorii care aleg să facă o concurenţă neloială prin compromiterea calităţii polistirenului expandat livrat în piaţă. Programul “Quality Control” prevede o activitate permanentă şi susţinută de monitorizare a calităţii pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul României. Proiectele ample de termoizolare anunţate atât la nivelul Capitalei, dar şi în oraşele mari ale României, ne responsabilizează şi mai mult faţă de consumatori, iar noi ne dorim să veghem permanent la siguranţa acestora.” , a declarat presedintele ROMEPS, Şerban Căzănişteanu.

 

Astfel, începând din această lună, ROMEPS demarează un control fără precendent asupra calităţii polistirenului folosit la sistemele de termoizolaţii, dorind protejarea consumatorilor prin respectarea şi promovarea standardelor în construcţii. În acest sens, Asociaţia îşi asumă să transmită periodic o informare atât autorităţilor, cât şi mass-media, cu privire la neconformităţile identificate în piaţă, dorindu-se a fi un sprijin real în respectarea unitară a legislaţiei din domeniul construcţiilor.

 

Despre ROMEPS:

 

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a fost înfiinţată în anul 2004, din 2011 activând sub această denumire. Asociaţia îşi propune să promoveze pe piaţa din România un standard de calitate pentru producătorii de polistiren şi să vegheze la respectarea reglementărilor. Împreună cu partenerii noştri, Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat şi Asociaţia Română de Dreptul Construcţiilor, ne propunem să dezvoltăm programe de creştere a nivelului lucrărilor în construcţii şi să menţinem un dialog constant şi susţinut cu autorităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here