ARTA COMBINARII – SECVENTE DIN COTIDIANUL CHINEZESC

0
1073

Cartea prof. univ. dr. Mircea Cosea, aparuta la Editura Business Adviser, se refera la modul admirabil in care China a reusit sa imbine cele doua sisteme politico-economice de dezvoltare (comunism, respectiv capitalism) in cadrul unei societati (si, implicit, a unei economii) de succes. Lucrarea valorifica informatiile acumulate de autor in cele 3 vizite efectuate in China (1991, 1994 si 2011), cat si surse documentare, interne si externe.

Mircea Cosea declara, in ”ARTA COMBINaRII”, ca este ”un admirador al Chinei si al chinezilor”, iar deplasarile amintite ”au fost dintre cele mai importante experiente pe care le-am trait in acea parte a vietii mele care este reprezentata, de cand ma stiu, de o nepotolita curiozitate si interes pentru necunoscut”. ”A mai atins cineva asemenea performante economice si sociale, intr-o perioada atat de scurta?”, se intreaba retoric autorul, care constata ca ”economia chineza este o economie mixta, extrem de bine controlata de o forta politica inteligenta si pragmatica, ce a lasat sectorul privat sa se dezvolte dupa modelul celor patru mici dragoni asiatici”.

Pentru profesorul Cosea: ”este important ceea ce am vazut in cele zece zile la Beijing. Am vazut crestere economica, modernizare si oameni multumiti. Mai mult, am vazut ceea ce, pe la noi in Europa, nu prea se mai vede. Am vazut increderea in viitor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here