Armata de Jucării a învins într-o bătălie importantă în lupta pentru salvarea parcului din cartierul ANL Constantin Brancuși

0
1832

 

  • Peste 650 de soldați de pluș au apărat terenul din cartierul ANL Constantin Brâncuși trecut ilegal în PUZ-ul coordonator al Sectorului 6 din v1a (teren verde/ parcuri) în M2 (teren pentru construcții), încălcând Legea 24/2007
  • Petiția demarată în spațiul virtual de de ”Asociația Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany” a strâns aproximativ 700 de semnături
  • Jucăriile strânse au fost donate preotului paroh Costel Burlacu, ce păstorește și biserica Sfântul Ioan Rusul din cartierul ANL Constantin Brâncuși

 

București, 21.09.2020 – Evenimentul organizat de ”Asociația Salvați Zona Verde Domnișoara Pogany” a reușit să înroleze în Armata de Jucării peste 650 de soldați de pluș care au apărat terenul din cartierul ANL Constantin Brâncuși. Acesta a fost trecut ilegal în PUZ-ul coordonator al Sectorului 6 din v1a (teren verde/ parcuri) în M2 (teren pentru construcții), încălcând Legea 24/2007. Bătălia s-a dat și în online, iar generalii ursuleți care s-au luptat din greu în această săptămână pentru atenția, like-urile și semnăturile oamenilor au avut aliați de seamă reușind să strângă peste 450 de susținători ai petiției demarate în spațiul virtual, plus 310 de semnături live, la eveniment.

 

Armata de Jucării este inițiativa asociației ”Salvați zona verde Domnișoara Pogany”, prin care Adrian ”Predu” Preda, creativ publicitar și director de creație al agenției Friends\TBWA, dar și președintele asociației, luptă de câțiva ani cu autoritățile și birocația.

 

”Reacțiile celor care au participat la eveniment au variat de la entuziasm și susținere la ”n-aveți, mă, nici o șansă, terenurile astea au fost date deja, vă luptați cu morile de vânt”. Alți oameni m-au întrebat ce șanse avem. Le-am răspuns că poate niciuna, dar nici n-am de gând să stau, mioritic, cu mâinile în sân. Și cred că noilor autorități locale ale sectorului 6 le va fi mai greu să ignore dorința a peste 700 de oameni din cartier. Dacă mă gândesc că am făcut fericiți și o mulțime de copii fără posibilități, cred că a fost o zi bună. Iar celor cinici (sau realiști, nu știu) o să le zic ce spunea Ghandi: la început te ignoră, după aceea râd de tine, după aceea se luptă cu tine, după aceea ai câștigat ”, a declarat Predu.

 

Obiectivul campaniei a fost unul cât se poate de clar: păstrarea patrimoniului arhitectural-urbanistic și implicarea în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și de amenajare a teritoriului din cartierul ANL de case Constantin Brâncuși. Terenul pe care încearcă să îl salveze, trecut initial în cadastrul verde urma să fie amenajat ca atare, însă, a fost inclus de fosta adinistrație locală a sectorului în rezerva de retrocedare a comisiei de aplicare a Legii nr. 18/1991, fiind ulterior retrocedat. Astfel, primii care s-au sesizat și au inițiat procesul au fost locuitorii cartierului de pe Aleea Domnişoara Pogany, care, în timp, au observat cum parcul se transformă în clădiri.

 

De asemenea, asociația luptă pentru apărarea mediului înconjurător și se implică alături de autorități în efectuarea tuturor demersurilor legale pentru păstrarea și extinderea zonelor verzi din cartier.

 

Jucăriile au fost donate preotului paroh Costel Burlacu, ce păstorește și biserica Sfântul Ioan Rusul din cartierul ANL Constantin Brâncuși, pentru a ajunge la copiii fără posibilități financiare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here