Aproximativ 200 de pensionari au protestat in Piata Victoriei. Care sunt nemultumirile lor?

0
734

Aproximativ 200 de pensionari au protestat miercuri, in Piata Victoriei, nemultumiti de neindexarea pensiilor in 2012, dar si de contributia la asigurarile de sanatate de 5,5 la suta. Presedintele Federatiei „Unirea”, Dumitru Cojanu,

a declarat ca pensionarii sunt nemultumiti ca in 2012 pensiile nu vor fi majorate in raport cu inflatia plus 50 la suta din cresterea salariului mediu brut, fiindu-le astfel incalcate drepturi legale.

El a precizat ca presedintele Traian Basescu a considerat „un cadou” pentru pensionari faptul ca in 2012 nu vor fi reduse pensiile si nici nu vor fi impozitate, dar acest lucru reprezinta de fapt o inducere in eroare, pentru ca in realitate sunt taiate drepturi legale.Pensionarii solicita indexarea pensiilor, eliminarea coplatii, a impozitului si contributiei la asigurarile de sanatate de 5,5 la suta.

Actiunea de protest organizata de Federatia Pensionarilor „Unirea” este programata sa se incheie la ora 13.00.

Pensionarii au anuntat ca vor organiza in perioada urmatoare mitinguri de protest, pentru a cere guvernantilor sa le respecte drepturile legale.

Bugetul pe 2012 va fi trimis Parlamentului cel mai probabil fara masuri de indexare a pensiilor si crestere a salariilor pentru bugetari, existand varianta ca majorarile sa fie acordate in partea a doua a anului viitor, in functie de incasarile la buget, declara, in 26 octombrie, ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Guvernul ia in calcul elaborarea unui proiect de buget pentru anul viitor care sa nu includa nicio majorare de salarii si pensii cel putin pana in al doilea semestru din 2012, datele economice urmand sa fie reanalizate la finele lunii iunie pentru eventuale cresteri in partea a doua a anului viitor.

Presedintele Traian Basescu declara, la TVR, ca, din cate stie de la Guvern, nu se pot indexa pensiile de la 1 ianuarie 2012. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here