Aon Romania: Best Employer Study – Cresterea performantei companiei prin mai buna implicare a angajatilor

0
735

Aon Romania, unul din principalii jucatori pe piata de brokeri de asigurare si reasigurare din Romania, organizeaza anul acesta a doua editie a studiului „Best Employers Study” sub coordonarea Aon plc, lider mondial in furnizarea de solutii privind managementul riscului si consultanta in domeniul resurselor umane. Rezultatele studiului vor fi facute publice pe 27 noiembrie, in cadrul Galei de premiere a celor mai buni angajatori din Romania.

Best Employers Study (BES) este realizat pe o perioada de aproximativ 9 luni si ofera o clasificare a companiilor din punct de vedere al imaginii pe care o au ca angajator in piata fortei de munca, identificand zonele cu cel mai mare impact in cresterea performantei angajatilor.

Studiul se adreseaza companiilor care au peste 50 de angajati si cel putin doi ani de activitate pe piata din Romania.

Pe langa topul celor mai buni angajatori, care va fi publicat la nivelul Romaniei la sfarsitul lunii noiembrie si la nivel CEE in primavara anului viitor, acest studiu furnizeaza o serie de informatii atat despre angajatori, cat si despre angajati.

BES analizeaza nivelul de engagement al angajatilor in baza analizarii a trei dimensiuni: „SAY” (angajatii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucreaza, in discutiile cu prietenii, colegii sau clientii), „STAY” (angajatii care vor sa ramana in companie pentru mai mult timp si care nu se gandesc sa o paraseasca) si „STRIVE” (angajatii care depun un efort suplimentar pentru a ajuta la obtinerea de rezultate pentru companie).

Conform editiei derulate in 2013, printre factorii care influenteaza implicarea angajatilor participanti la BES, se numara „resources” (resurse), „processes” (procese), „employer brand” (marca de angajator), „people focus” (atentia acordata angajatilor).

„Rezultatele obtinute anul trecut, la prima editie a studiului in Romania, au aratat ca nivelul mediu de engagement in cadrul companiilor locale este cu 2% mai mare decat cel al companiilor din regiunea Europei Centrale si de Est participante la cercetare. Studiul reprezinta o evaluare actuala a companiilor si ofera posibilitatea de a realiza aceste analize comparative la nivel local si regional, foarte utile atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, dar si pentru piata muncii in general. Acum ca suntem aproape de finalizarea cercetarii pe anul in curs, asteptam sa vedem ce surprize, dar mai ales ce insight-uri ne va oferi aceasta”, spune Valentin Tuca, CEO Aon South Eastern Europe.
Studiul organizat in 2013 la nivelul CEE a inclus informatii colectate in urma participarii la sondaj a peste 360.000 de angajati din peste 430 de companii din regiune. Romania se afla pe lista tarilor participante la studiu incepand cu 2013, cand s-a clasat pe locul 4 intre tarile din Europa Centrala si de Est, ca nivel de implicare profesionala a angajatilor, dupa Ungaria, Cehia si Rusia.

Clasificarea se bazeaza pe calcularea unui punctaj obtinut pe baza opiniilor angajatilor, ajustat cu nivelul de aliniere dintre strategia angajatorului, stilul de conducere si tipurile de procese – metodologie dezvoltata de Aon in cei aproape 20 ani de cand efectueaza acest studiu la nivel mondial.

Companii castigatoare in 2013

Pe baza rezultatelor obtinute in urma cercetarii de anul trecut a fost realizat un clasament al celor mai buni angajatori din Romania, organizat pe 3 categorii de companii, in functie de numarul de angajati.

La categoria companii mici (50 – 250 angajati), pe locul intai s-a clasat compania Monsanto Romania, urmata de Roche Romania si de 3M Romania.
La categoria companii medii (251 – 1000 angajati) castigatoare au fost Egger Romania (locul I), Dell International Services (locul II) si British American Shared Services Europe (locul III).

La categoria companii mari (peste 1000 de angajati) singura castigatoare a fost Agricola International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here