Angajati din telecomunicatii, instruiti in cazul securitatii muncii printr-un proiect european

0
684
telecomunicatii-call-center-angajati

telecomunicatii-call-center-angajatiAngajati din domeniul telecomunicatiilor prin retele de cablu au fost instruiti in domeniul sanatatii si securitatii in munca pentru evitarea accidentelor printr-un proiect european implementat de Media Sat.Managerul proiectului

„Asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca pentru angajatii din domeniul telecomunicatiilor prin retele de cablu – SANTE”, Ionut Iordachescu, a declarat, miercuri, la conferinta de inchidere, ca obiectivele generale au fost crearea unor conditii mai bune de munca, reducerea riscului de accidente la locului de munca si prevenirea bolilor profesionale.

„Obiectivul general al proiectului a fost realizat atat prin dezvoltarea cadrului organizatoric intern si informarea tuturor angajatilor companiei cu privire la regulile de asigurare a sanatatii si securitatii muncii, cat si prin imbunatatirea competentelor in domeniul sanatatii si securitatii la locul de munca prin cele noua programe de instruire desfasurate pentru 88 de angajati”, a spus Ionut Iordachescu.Programele de instruire desfasurate au acoperit domenii precum prevenirea afectiunilor lombare asociate profesiei, prevenirea stresului vizual, managementul stresului, prevenirea accidentelor de munca prin alunecare, impiedicare, cadere, conducerea defensiva, acordarea primului ajutor sau instruirea angajatilor cu privire la lucrul la inaltime in conditii de siguranta.

„Proiectul este benefic deoarece lucratorii vor cunoaste mai bine riscurile la care sunt expusi in timpul desfasurarii activitatilor profesionale, legislatia in vigoare in domeniul sanatatii si securitatii muncii, modul de prevenire a riscurilor. Un mediu de lucru sigur si sanatos permite desfasurarea activitatii profesionale in conditii optime, precum si cresterea productivitatii si performanteo angajatilor” a adaugat Ionut Iordachescu.

Proiectul a avut ca rezultate o campanie de informare la nivel intern, 88 de angajati informati, evaluarea riscurilor de accidente pe fiecare categorie de angajati si a nevoilor de training in domeniul securitatii si sanatatii in munca, realizarea unui plan de prevenire si protectie, precum si achizitionarea de echipamente de protectie.

Proiectul a avut un buget aprobat de 787.619,50 lei, perioada de implementare fiind 1 februarie 2011 – 31 ianuarie 2012. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here