ANFP promoveaza cele mai bune practici in administratia publica

0
681

Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca, si pe parcursul anului 2011, va continua sa promoveze rezultatele deosebite obtinute in administratia publica romaneasca prin organizarea Competitiei celor mai bune practici in administratia publica din Romania si premierea acestora in cadrul Conferintei Inovatie si Calitate in Sectorul Public, editia a IV-a.

Experienta inregistrata ca urmare a organizarii celor trei editii anterioare a evidentiat dorinta institutiilor publice de la toate nivelurile administratiei romanesti de a disemina exemplele de succes, dar si importanta ca bunele practici sa fie apreciate si premiate intr-un cadru formal.
Prin acest demers, ANFP promoveaza inovatia in diferite sectoare de activitate ale administratiei publice romanesti si ofera posibilitatea unui schimb real si eficient de expertiza intre personalul din administratia publica, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, personalitati internationale.
Pentru competitia derulata in anul 2010, au fost propuse trei tematici de concurs (piloni), premiul I fiind acordat dupa cum urmeaza:
Pilonul 1: imbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performant – Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale – Economia bazata pe cunoastere – EBC
Pilonul 2: Consolidarea administratiei publice prin promovarea dialogului social, dar si prin atragerea la actul de decizie a cetatenilor – Consiliul Judetean Vrancea – Identitatea ta – o sansa pentru drepturi egale
Pilonul 3: Sporirea gradului de integritate, transparenta si raspundere in cadrul functiei publice –  Primaria Municipiului Craiova – Un oras fara coruptie – un oras cu viitor.
Numarul mare de proiecte inscrise in editiile anterioare ale competitiei au ilustrat implicarea si eforturile depuse de resursele umane din administratia publica romaneasca de a obtine rezultate demne de apreciat, chiar si intr-o perioada in care resursele materiale sunt limitate.
Toate informatiile referitoare la metodologia competitiei din 2011 vor fi disponibile in scurt timp pe website-ul ANFP, www.anfp.gov.ro, sectiunea Inovatie si calitate. De asemenea, tot in cadrul acestei sectiuni, pot fi consultate ghidurile de bune practici care contin informatii utile despre cele trei editii anterioare.
“Ne vom implica si in acest an in a identifica si evidentia inovatia si bunele practici inregistrate in administratia publica romaneasca, de aceea vom lansa, din nou,  provocarea institutiilor publice de a-si inscrie proiectele in competitia initiata de noi. Consideram deosebit de oportun schimbul de idei, pentru bunul mers al administratiei publice”, a precizat domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

Directia Comunicare si Relatii Internationale
[email protected]
Tel./fax: 0374 11 28 32

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here