ANFP introduce un nou sistem de selectare a subiectelor de concurs

0
924

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a modificat procedura de stabilire a subiectelor propuse de catre reprezentantii Agentiei la proba scrisa a concursurilor de ocupare a functiilor publice organizate de catre ANFP. Prin aceasta masura se urmareste consolidarea principiului egalitatii de sanse pentru toti candidatii, precum si stabilirea intr-un mod impartial a subiectelor propuse de catre reprezentantii ANFP.

Astfel, subiectele propuse de catre membrii ANFP in comisiile de concurs pentru proba scrisa a concursurilor desfasurate in cadrul Agentiei se vor extrage in mod aleatoriu, dintr-o baza de date, prin intermediul unei aplicatii software. Aceasta baza contine un numar de 250 de propuneri de subiecte formulate de catre persoanele mai sus-mentionate, subiecte care pot fi consultate pe site-ul  ANFP www.anfp.gov.ro , sectiunea Concursuri. Subiectele propuse sunt permanent actualizate, astfel incat sa fie armonizate cu modificarile legislative in vigoare.
Prin urmare, in ziua desfasurarii probei scrise, comisia de concurs stabileste seturile de subiecte pentru proba scrisa. Generarea propunerilor ce apartin membrilor ANFP in comisia de concurs se va desfasura prin intermediul aplicatiei software, cu cel mult o jumatate de ora inaintea inceperii probei scrise.

„Modificarea modului de stabilire a subiectelor pentru proba scrisa a concursurilor este o masura oportuna care demonstreaza preocuparea noastra permanenta de a identifica solutii inovatoare, in scopul asigurarii unui serviciu public eficient, cu respectarea principiilor vizind profesionalismul, transparenta, integritatea, egalitatea de sanse si impartialitatea cerute de lege”, a mentionat Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

Directia Comunicare si Relatii Internationale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here