ANFP aduce elemente inovatoare administratiei publice

0
811

Primul seminar regional din anul 2011 cu tema „Managementul resurselor umane in functia publica” a fost organizat de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in colaborare cu Institutia Prefectului judetul Cluj in perioada 16 – 18 martie, in Cluj – Napoca, la Hotel Victoria.

Evenimentul s-a bucurat de un numar record de participanti, reunind peste 150 de reprezentanti ai administratiei publice locale si ai serviciilor publice deconcentrate din judetele Cluj si Salaj.
in deschiderea evenimentului, domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP a prezentat participantilor perspectivele Agentiei pentru anul 2011, cu accent pe noile modificari legislative ale Statutului Functionarilor Publici, iar domnul Florin Vasile STAMATIAN a adresat un cuvant de bun venit celor prezenti.

Un element demn de a fi evidentiat este acela ca, in cadrul seminariilor regionale este aplicat un chestionar structurat pe doua sectiuni: relatia intrainstitutionala in cadrul institutiilor publice si relatia institutiilor publice cu ANFP, instrument introdus inca din anul 2010.
Ca urmare a aplicarii si a interpretarii datelor colectate, a reiesit nevoia functionarilor publici de a fi permanent informati cu privire la mai multe aspecte relevante pentru activitatea lor. Drept pentru care, reprezentantii Agentiei au prezentat in cadrul seminarului de la Cluj-Napoca informatii despre competitia EPSA 2011, organizata de Institutul European de Administratie Publica, Maastricht (EIPA), precum si despre Competitia Inovatie si Calitate, editia a IV-a, organizata de ANFP.
Totodata, in urma sugestiilor si observatiilor participantilor, ANFP a introdus in agenda seminariilor conceptul de idei inovatoare. Pe baza acestor idei, prezentate de catre participanti, se va elabora un ghid care va fi diseminat in sectorul public.
Exemplificam, in continuare, idei inovatoare prezentate in cadrul seminarului regional de la Cluj-Napoca:
organizarea de grupuri de lucru cu liderii comunitari, in vederea solutionarii problemelor sociale existente la nivel local;
elaborarea unui set de competente unitare in domeniul resurselor umane, starii civile, etc., care sa fie transmise secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale, pentru armonizarea aplicarii legislatiei.

Directia Comunicare si Relatii Internationale
[email protected]
Tel./fax: 0374 11 28 32

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here