ANALIZA PRETURI SI VANZARI (in functie de zona)

0
890
Untitled-1

Analiza vanzarilor medii pe luna in fiecare proiect in prima jumatate a anului 2010, plaseaza zona de est pe primul loc, cu un volum mediu de 4 locuinte vandute pe proiect pe luna. Urmatoarea zona ca si performanta a vanzarilor a fost zona de vest, cu o medie lunara de 3 locuinte vandute pe proiect.

 

Zona de est s-a bucurat de un volum mai mare de locuinte vandute, comparativ cu zona de vest, chiar daca preturile au fost cu 16% mai mari decat media zonei de vest. Diferenta semnificativa de pret este explicata in primul rand prin oferta diversificata, in aceasta zona existand atat proiecte care se adreseaza celor cu venituri medii cat si celor cu venituri mici, spre deosebire de proiectele din zona de vest care ofera produse mai omogene, adresate in majoritate populatiei cu venituri mici. In plus, problemele de acces din zona de vest limiteaza absorbtia apartamentelor noi din zona. Zona de vest este recunoscuta pentru problemele legate de accesul dificil si pentru blocajele permanente.

UNITATI DISPONIBILE PE ZONE

Untitled-1

* datele sunt disponibile la sfarsitul semestrului 1, 2010

Punand fata in fata numarul de locuinte nevandute din fiecare zona cu performanta inregistrata de fiecare dintre aceste zone in ultima perioada, putem sa tragem concluzia ca stocul de locuinte noi din zona de vest si de est se va absorbi in urmatorii 2 – 3 ani. Prin urmare, pentru a asigura continuitatea ofertei de locuinte disponibile in cele doua zone, si tinand cont ca un proiect rezidential are nevoie de 2 pana la 3 ani sa fie construit, dezvltatorii ar trebui sa ia in considerare inceperea lucrarilor la noi proiecte rezidentiale in urmatorii doi ani.

Untitled-2

* Informatiile sunt disponibile la sfarsitul primului semestru al anului 2010. Analiza a fost efectuata pe baza proiectelor cu peste 200 de unitati disponibile la vanzare si care erau finalizate sau se aflau intr-un stadiu avansat de constructie

DESPRE COMPANIE

Colliers International este unul dintre liderii globali in domeniul consultansei imobiliare, cu mai mult de 15.000 specialisti care lucreaza in 480 de birouri din 61 de sari. Subsidiara a FirstService Corporation (NASDAQ: FSRV; TSX: FSV si FSV.PR.U), Colliers ofera stabilitatea unui partener financiar puternic pastrand in acelasi timp o  importanta componenta locala, oferind cliensilor solusii inovatoare si de incredere. Colliers ofera o gama larga de servicii cliensilor finali, dezvoltatorilor si investitorilor, de la brokeraj, property si asset management, project management, investisii si consultansa, evaluari si pana la studii de piasa sau produse adresate bancilor. Compania Lipsey si revista National Real Estate Investor au plasat Colliers International pe locul doi in lume ca brand de consultansa imobiliara. 
In Romania, Colliers Internasional este lider de piasa si ofera servicii complete de consultansa imobiliara. Mai multe detalii pe www.colliers.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here