Americanii de la Kimball Electronics genereaza 150 de locuri de munca in Timis

0
825

Divizia de Project Management a CBRE Romania a definitivat un proiect operational complex pentru Kimball Electronics Group, livrand la cheie o unitate de productie de componente electronice in Remetea Mare, judetul Timis, conform cerintelor clientului si specificului activitatii de productie.

Unitatea de productie Kimball Electronics, a doua din Europa a importantului grup american producator de componente electronice pentru bunuri de larg consum, va realiza produse pentru clienti din industria auto, din domeniul medical si industrial si are aproximativ 40 de angajati in prima faza, urmand ca in viitor (unitatea in plin proces de productie) numarul angajatilor sa fie de aproximativ 150 de persoane.

Cladirea se compune dintr-un corp inalt de aproximativ 9 metri care deserveste unitati de productie, un depozit cu o inaltime de 12 metri si o zona de mezanin cu spatii de birouri si de intalniri de afaceri. Spatii de birouri sunt si la parterul cladirii, unde a fost construit si amenajat si un laborator

Project Managerii CBRE Romania au fost responsabili cu gestionarea acestui proiect din partea Kimball Electronics inca din faza de selectie a locatiei si stabilirea bugetului si a specificatiilor tehnice ale constructiei, asigurand consultanta tehnica necesara. CBRE a condus negocierile contractului cu constructorul, a monitorizat dezvoltarea proiectului atat din punct de vedere calitativ cat si al costurilor, si a asigurat livrarea proiectului la cheie in termenele stabilite contractual.
Cladirea are o suprafata totala de 6.500 mp si este construita pe un teren in suprafata totala de de 27.000 mp, situat in parcul logistic Olympia, in apropierea aeroportului Timisoara si care permite extinderea capacitatii de productie intr-o faza viitoare.

La inaugurarea noii unitati de productiei a Kimball Electronics, Gabriel Balaban, seful departamentului de Project Management al CBRE Romania, afirma: “Anul trecut pe vremea aceasta, impreuna cu clientul si cu colegii din CBRE care s-au ocupat de Transaction Management, finalizam selectia amplasamentului noii unitati de productie din Romania pentru Kimball Electronics. Au urmat negocierea contractului, proiectarea si autorizarea necesare si apoi executia lucrarilor. Astazi, la aproximativ un an distanta, suntem extrem de fericiti ca derularea proiectului s-a produs conform planificarii, in bugetul agreat si la nivelul de calitate stabilit prin specificatiile tehnice ale clientului, iar acest fapt se datoreaza intr-o mare masura si experientei si eforturilor echipei noastre. Un rol important in gestionarea proiectului l-a jucat colegul nostru Alexandru Turiac, care s-a dedicat cu un profesionalim desavarsit realizarii cu succes a acestui proiect, pentru care il felicit.”

Cladirea a fost construita respectand standardele si reglementarile FM Global, astfel incat sa poata fi certificata corespunzator si dispune de temperatura controlata si ventilatie mecanica, instalatii de azot, aer comprimat si vacuum, numarandu-se printre cele mai moderne si complexe unitati de productie din Romania la aceasta ora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here