Ambasadorul SUA: Nu veti atrage investitii daca nu liberalizati complet piata de energie

0
873
investitie-bani

investitie-baniAmbasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein, a declarat miercuri ca Romania nu va putea atrage investitii in sectorul energetic daca piata nu va fi complet liberalizata, iar singurul mod de a determina companiile straine sa vina in Romania este privatizarea.

„Nu puteti atrage investitii in energie daca nu va liberalizati piata, cred ca aveti o astfel de obligatie si fata de UE, trebuie sa mergeti inainte cu asta. Trebuie sa privatizati, cred ca asa trebuie sa va ganditi sa faceti”, a afirmat Gittenstein prezent la un seminar cu tema dezvoltarii energetice in Europa.

Romania s-a angajat in fata FMI si a Comisiei Europene sa liberalizeze etapizat preturile la energie si gaze naturale.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Karoly Borbely, prezent la seminar, a precizat ca institutia pe care o reprezinta va continua privatizarile pe care le-a inceput.

” Incercam sa atragem cat mai multe companii, nu avem decat sa invatam de la polonezi, care au facut o treaba extraordinar de buna. (…) Interesul companiilor americane este foarte mare in sectorul energetic romanesc, nu este luna sa nu avem discutii cu trei-patru companii cu interese clare aici. Noi avem toata deschiderea pentru companiile din SUA si pentru cele europene „, a adaugat Borbely.

Ambasadorul Gittenstein a plecat din sala in timpul discursului secretarului de stat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here