Ambalaj ce permite încălzirea băuturilor reci

0
1054

O companie indiană a încheiat un parteneriat cu firma producătoare de ambalaje Uflex (din India) pentru a lansa un ambalaj ce permite încălzirea băuturilor reci, cum ar fi laptele, cafeaua rece și sucurile, relatează Dairy Reporter.

Compania Jo`s, cu sediul în New Delhi, a cerut firmei Uflex să proiecteze un ambalaj care să permită păstrarea la temperatura camerei, pe o perioadă de șase luni, a băuturilor reci, eliminând necesitatea depozitării lor în lanțul de frig, dar și încălzirea lor de către consumator.

Sticla flexibilă

Designul ambalajului trebuie, de asemenea să fie unul deosebit pentru a ieși în evidență pe raft. Arun Anand, vicepreședinte executiv de marketing la Uflex Packaging, a declarat ca echipa a dezvoltat o pungă realizată cu o folie în patru straturi, cu fund extensibil, cu un strat rezistent la sterilizare la temperaturi ridicate.

„Punga, sau sticla-flexibilă, permite păstrarea lichidului pe o perioadă de valabilitate de șase luni la temperatura camerei fără a fi nevoie de depozitare la rece în timpul tranzitului, la punctul de vânzare sau la consumator”, a declarat el. „Ambalajele sunt sustenabile, deoarece nu au avea nevoie de un lanț rece / refrigerare pentru depozitare și transport, ceea ce înseamnă mai puține emisii de gaze cu efect de seră”.

Acest ambalaj poate înlocui sticla PET rigidă pentru utilizări similare, deoarece este necesar un consum mai mic de energie pe parcursul ciclului său de viață.

„Uflex a dotat orificiul de deschidere cu un strat de protecție din polipropilenă pentru a rezista la încălzire și a elimina scurgerile accidentale”.

Extinderea portofoliului

Anand a declarat că este prima dată când polipropilena este utilizată, în India, într-un ambalaj ce permite încălzirea lichidului din interior. Dopul este interblocat de dispozitivul de sigilare, care este rupt atunci când capacul este deschis pentru prima dată. Mohit Bajpai, aflat în conducerea departamentului de marketing, la Uflex Packaging, a adăugat că a durat aproape trei luni pentru a crea design-ul ambalajului.

„Produsul a fost bine primit de piață și primim un răspuns bun și de la alți clienți”, a spus Bajpai. „Având în vedere experiența noastră în domeniul ambalajelor flexibile, putem crea variante ale acestor pungi pentru alte segmente ale piaței alimentare și băuturilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here