Alegerile Parlamentare din Rusia-Putin castiga fara emotii!

0
2128

Hotarat lucru, Vladimir Putin a invatat perfect ce trebuie facut, daca vrei sa te mentii la putere si, in acelasi timp sa respecti regulile democratiei.Incet, incet Opozitia a fost redusa la tacere si discreditata in ochii populatiei. Liderii chariasmatici au disparut miraculos de pe scena politica, unii arestati, altii “accidentati” si nimeni nu mai are curaj sa-l critice pe “tatucul” Vladimir fara aprobare.Rezultatul?Partidul lui Putin, Rusia Unita a castigat lejer alegerile cu 53,8% din sufragii ceea ce inseamna ca poate forma un guvern fara sa recurga la aliante. Dupa numararea a circa 60% din voturile exprimate, Biroul Electoral Central  a prezentat urmatoarea situatie:

Partidul naţionalist – LDPR – se situează pe locul al doilea, cu 15,3% din voturi, conform exit-poll-ului realizat de agenţia de stat de sondare a opiniei publice VTsIOM.

Comuniştii se află pe locul 2, cu 14,9% din voturi, în timp ce partidul „Just Russia” ocupă locul al patrulea, cu 8,1%.

Partidele liberale de opoziţie, singurele care se opun lui Vladimir Putin, nu au reuşit să depăşească pragul electoral de 5%.

În ultimele alegeri pentru Duma de Stat din Rusia, camera inferioară a Parlamentului, din 2011, Rusia Unită a avut 49% din voturi.

Potrivit altui exit-poll, realizat de agenţia semi-independentă NGO Public Opinion Foundation, partidul Rusia Unită a obţinut 48,7% din voturi, urmat de Partidul Comunist cu 16,2%.

Partidul naţionalist LDPR a câştigat 14,2%, iar „Fair Russia” a obţinut 7,5% din voturi.

Nu trebuie prea multa pricepere ca sa-ti dai seama ca pozitia liderului rus (aflat pe val dupa anexarea Crimeei, cu 80% popularitate) se consolideaza si ca deja are toate atuurile sa obtina si un al patrulea mandat de presedinte la alegerile din 2018.putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here