Alegeri in Rusia: Partidul lui Putin obtine majoritatea absoluta in Duma

0
784
alegeri-rusia-voturi

alegeri-rusia-voturiPartidul Rusia Unita al lui Vladimir Putin obtine majoritatea absoluta in Camera inferioara a Parlamentului (Duma) cu 238 de deputati din totalul de 450, potrivit datelor „repartizarii preliminare mandatelor”, a anuntat luni Comisia Electorala.

Partidul Comunist, clasat al doilea in alegerile legislative de duminica, va avea 92 de deputati, Rusia Dreapta (centru-stanga) va avea 64 de locuri, iar Partidul Liberal-Democrat (nationalist) 56, potrivit repartizarii mandatelor la acest scrutin proportional, a anuntat presedintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov.

Majoritatea absoluta in Duma este de 226 de deputati din totalul de 450.Repartizarea mandatelor deputatilor a fost calculata dupa numararea buletinelor din 96 la suta din sectiile de votare. Rusia Unita obtine 49,54 la suta din voturi, un nivel foarte ridicat dar care reprezinta totusi un regres de aproape 15 puncte procentuale comparativ cu scrutinul din 2007 (64,3 la suta).

Partidul lui Putin a obtinut 315 mandate in Duma la alegerile din 2007 si pierde, prin urmare, majoritatea calificata (de doua treimi) care i-a permis modificarea Constitutiei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here