AGERPRES prezintă expoziția arhivei fotografice la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic”

0
2794

Agenția Națională de Presă AGERPRES este pentru al doilea an consecutiv partener media principal al Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. Vasiliu Birlic”. Astfel, imagini din arhiva fotografică vor fi prezentate în perioada 21-27 august, în incinta Casei de Cultură din Fălticeni.

În cadrul festivalului, publicul poate vedea o parte din istoria României ilustrată prin intermediul fotografiilor de arhivă AGERPRES, care reflectă viaţa politică, cultural-artistică, socială și sportivă a ţării.

Fotografiile nu sunt retușate, ci sunt păstrate în forma originală, orice intervenție diminuând valoarea lor. Imaginile alb-negru şi color din arhiva fotografică AGERPRES sunt adevărate opere de artă, care conduc vizitatorii spre o călătorie în timp.

Festivalul, aflat la cea de-a șaptea ediție, va găzdui peste 30 de nume importante ale culturii din România, Republica Moldova și Ucraina, care vor participa la concursuri, spectacole, lansări de carte, expoziții, recitaluri și seri de cinematecă, organizate în Fălticeni, acasă la marele actor Grigore Vasiliu Birlic. Festivalul este organizat de Asociația Fălticeni Cultural încă din 2010, iar intrarea este liberă.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here