AIA Proiect ofera posibilitatea evaluarii imobiliare autorizate inca din faza de proiectare

0
1732

AIA Proiect pune la dispozitia beneficiarilor sai posibilitatea de a evalua un imobil inca din faza de proiectare oferind astfel o imagine asupra rentabilitatii ipotetice la data evaluarii a dezvoltarii imobiliare potentiale. Aceasta aduce ca noutate in cadrul procesului posibilitatea de a ajusta pe parcursul etapelor premergatoare luand in considerare o analiza bine documenatata.

Un raport de evaluare imobiliara poate fi solicitat in general atunci cand o proprietatea imobiliara este tranzactionata sau vanduta, , ipotecata unei banci sau IFN ori asigurata de catre o firma de specialitate sau chiar inchiriata. Un raport de evaluare poate avea si scopul stabilirii unei  valori de impozitare sau poate fi necesar  raportarii financiare si multor altor scopuri. In aceste cazuri cel care este autorizat sa elaboreze astfel de documentatii trebuie sa fie evaluator ANEVAR.

Evaluatorii autorizati ANEVAR intocmesc rapoarte de evaluare care exprima o opinie cu privire la valoarea unei proprietati imobiliare. Acestia pot fi angajati sa evalueze apartamente in bloc sau pentru evaluare casa,  terenuri libere, diverse imobile sau cladiri de birouri si comerciale, hoteluri, proprietati industriale, ferme agricole si altele asemenea proprietati.

AIA Proiect pune la dispozitia beneficiarilor sai posibilitatea de a evalua un imobil inca din faza de proiectare oferind astfel o imagine asupra  rentabilitatii ipotetice la data evaluarii a dezvoltarii imobiliare potentiale. Aceasta aduce ca noutate in cadrul procesului posibilitatea de a ajusta pe parcursul etapelor premergatoare luand in considerare o analiza bine documenatata.

Procesul de evaluare imobiliara reprezinta o procedura metodologica pe care un evaluator o urmeaza pentru a formula o concluzie bine documentata, credibila, privind valoarea unei proprietati imobiliare, procedura finalizata in cele mai multe cazuri prin emiterea unui document oficial denumit raport de evaluare.

In general, obiectivul evaluarii este de a furniza beneficiarilor o concluzie cu privire la valoarea de piata a imobilului la data evaluarii. Procesul de evaluare contine toti pasii necesari pentru estimarea acestui tip de valoare, dar si a altor tipuri de valoare recunoscute daca sunt solicitate, valori definite in Standardele ANEVAR de evaluare aflate in vigoare la data emiterii raportului. Standardele sunt  emise de Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania si sunt obligatorii pentru activitatea de evaluare din tara noastra. Pentru estimarea valorii proprietatii imobiliare se pot aplica una sau mai multe dintre cele abordari specifice recunoscute cum ar fi  abordarea prin piata, abordarea prin cost sau prin venit.

Cunoasterea in detaliu a constructiei (structura, izolatii, finisaje, instalatii, etc,) de catre proiectant dar si capacitatea de a evalua corect un amplasament coroborat cu vecinatatile si valorea altor proprietati apropiate ne ofera posibilitatea de a oferi servicii complete beneficiarilor si ofera garantia succesului obiecivului dezvoltat. Diferenta in acest caz o reprezinta capacitatea de privi clar si exact o investitie imobiliara, cunoscand potentialul actual la adevarata valoare si calculat pe baza unei metode de catre un evaluator autorizat a carui activitate este reglementata legal prin OG 24/2011.

Despre AIA Proiect – birou de proiectare si servicii auxiliare

AIA Proiect este un birou de proiectare în România din 2008 format din oameni tineri si pasionați. Furnizori de servicii de excelență dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinară și acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanța energetică și evaluarea oferind servicii de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliara și bunuri mobile, studii de specialitate și cadastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here