AGERPRES a prezentat la Stuttgart expozitia de fotografie Romania: Evolutie si filmul „Marea Unire – Romania, la 100 de ani”

0
1331

Agentia Nationala de Presa AGERPRES a prezentat duminica, 18 noiembrie, la Stuttgart, in Sala Mica din incinta Kursaal Stuttgart, expozitia de fotografie Romania: Evolutie si documentarul video „Marea Unire – Romania, la 100 de ani”, in cadrul evenimentului „Romania Centenar”,organizat de Asociația EU Reflect – Asociatie pentru dialog intercultural Stuttgart e.V.

Expozitia AGERPRES si filmul „Marea Unire – Romania, la 100 de ani” au fost apreciate de publicul numeros, din care au facut parte  romani si germani, interesati de istoria Romaniei in context european.

Dupa prezentarea filmului documentar a avut loc o discutie deschisa despre istoria romanilor in care au fost subliniate necesitatea si importanta unitatii si a integritatii neamului romanesc. Totodata, cei care au luat cuvantul au aratat ca este nevoie de eforturi astfel incat istoria sa fie viu pastrata si transmisa generatiilor vitoare. Printre cei care au participat la discuții s-au aflat Gunter Friedmann, de la Asociația Germanilor Originari din Banatul Montan, dr.med. Mihai Neagu, directorul Bibliotecii Române din Freiburg, Evert van Grootel.

Invitatii la manifestare au primit albumul fotografic realizat de AGERPRES, Romania: Evolutie, o editie speciala dedicata Centenarului Marii Uniri, care contine 100 de imagini din Romania, grupate in trei capitole: Arhiva, Revolutie, Evolutie.

La final, intr-o atmosfera de sarbatoare, Ansamblul Hora Satului din Stuttgart a invitat publicul la hora.

 

Despre filmul „Marea Unire – Romania, la 100 de ani”

Documentarul „Marea Unire – Romania, la 100 de ani” este o invitatie la o calatorie emotionanta si captivanta, traita si nu doar povestita de oameni pentru care Romania inseamna si o colectie de momente istorice importante in nasterea acestui stat. Practic, AGERPRES a mers pe urmele celor care au infaptuit Unirea: in Basarabia, Bucovina de Nord si Transilvania, iar urmasii celor care au pus umarul la reintregirea tarii deschid culisele celui mai important moment istoric. Prin vocea celor care povestesc, descoperim ca suntem o natiune fara granite. Romania, la 100 de ani aduce cu sine o istorie care continua sa se scrie.

 

Despre expozitia Romania: Evolutie

Expozitia de fotografie, numita Romania: Evolutie, cuprinde imagini ce fac parte din arhiva AGERPRES, care reflecta viata cultural-artistica, politica si sportiva a tarii, dar si cateva fotografii din arhiva Associated Press. Expozitia cuprinde si cele mai bune fotografii realizate in ultimul timp de catre fotoreporterii AGERPRES, care ilustreaza evolutia Romaniei. Totodata, AGERPRES a realizat si un album cu acelasi nume, o editie speciala pentru Centenarul Marii Uniri, care contine 100 de fotografii din Romania, grupate in trei capitole: Arhiva, Revolutie, Evolutie.

 

Parteneri: Associated Press; sustinut de Centenarul Filmului Romanesc, Institutul Cultural Roman; vazut de Radio Guerrilla; parteneri media: Antena 3, Europa FM, Radio Romania, TVR.

 

Despre AGERPRES

Fondata în 1889, AGERPRES este Agentia Nationala de Presa a Romaniei. Aceasta are rolul de a oferi informatii echilibrate, cu caracter impartial, si de a fi principala sursa de informare pentru cetatenii si institutiile din tara, dar si cea mai importanta sursa de stiri despre Romania, in exterior. Din 1921, agentia a avut o transmisie neintrerupta de stiri si informatii. Printre serviciile AGERPRES se regasesc: fluxurile de stiri tematice, fluxurile de limba engleza si maghiara, serviciile si arhiva de fotografie de presa, monitorizarea de presa, serviciile video si multimedia, fluxul documentare, precum si servicii de imprimare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here