Afla de ce se va ocupa Nicolas Sarkozy, dupa ce-i va preda stacheta presedentiei lui Francois Hollande

0
672
paris-franta-turnul-eiffel

paris-franta-turnul-eiffelPresedintele francez in exercitiu Nicolas Sarkozy, invins de socialistul Francois Hollande caruia ii va transmite puterea la 15 mai, va redeveni rapid avocat, meseria sa de origine, a declarat unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai sai Franck Louvrier.

Sarkozy, care nu a anuntat inca locul pe care il va ocupa in viata politica dupa infrangerea sa, vrea sa „iasa in teren” si nu intentioneaza in niciun caz sa conduca campania dreptei pentru alegerile legislative din 10 si 17 iunie.

In mai multe randuri, acesta a declarat pentru presa ca va abandona politica in caz de esec insa declaratiile sale cu privire la viitor raman vagi.

Duminica seara, Nicolas Sarkozy a afirmat in fata apropiatilor sai ca nu va mai fi „niciodata candidat la aceleasi functii”.”Ma pregatesc sa devin un francez printre francezi (…) locul meu nu va mai putea fi acelasi”, a declarat acesta in cadrul interventiei sale publice, stergand cuvantul „niciodata” pe schita sa de discurs conform jurnalului satiric Le Canard Enchaine, o informatie confirmata pentru AFP de un apropiat.

Fiind inca actionar la cabinetul asociatului sau, Arnaud Claude, Sarkozy va trebui in orice caz sa se reinscrie rapid in baroul din Paris, conform lui Franck Louvrier, consilierul sau de comunicatie.

Nicolas Sarkozy a devenit avocat dupa studii in drept, acum peste 30 de ani, o cariera intrerupta cand a devenit ministru, functiile de membru al guvernului, ca si cele de presedinte al republicii, fiind incompatibile cu aceasta meserie.

Inainte, el se va „relaxa cu familia”, conform lui Louvrier, probabil la Cap Negre, pe Coasta de Azur, in proprietatea familiala a sotiei sale Carla Bruni-Sarkozy.

Ca toti fostii presedinti, el va putea face parte din Consiliul Constitutional, daca presedintele Hollande nu va suprima aceasta practica foarte controversata asa cum a mentionat in timpul campaniei sale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here