Afla ce invinuiri i se aduc suporterului care l-a lovit pe George Galamaz

0
788
bataie-pumn-incident

bataie-pumn-incidentSuporterul care l-a lovit pe fundasul echipei Steaua, George Galamaz, in timpul meciului cu Petrolul a fost retinut de procurori, el fiind invinuit de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma in incinta unei arene sportive.

Incidentul petrecut duminica seara pe stadionul din Ploiesti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti, informeaza, luni, Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca in timpul desfasurarii partidei de fotbal, Dragos Petru Enache, aflat in tribune, a patruns pe terenul de joc si l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelis tGeorge Galamaz.

In urma agresiunii, fotbalistul a fost, initial, transportat la Spitalul Judetean Ploiesti, apoi la Spitalul Militar din Capitala, unde, in functie de evolutia starii medicale a acestuia, se va stabili incadrarea juridica a acestei fapte.

In raport cu datele existente pana in acest moment al cercetarilor, prin rezolutia de luni a procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Enache pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma in incinta unei arene sportive (prevazuta de legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive – Legea nr. 4/2008).

Dragos Petrut Enache a fost retinut pentru 24 ore, iar in cursul zilei de luni, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti urmeaza sa aprecieze asupra masurilor procesual-preventive pe care le vor propune judecatorilor instantei competente, in functie de gravitatea faptelor si pericolul social concret al acestora.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea, a declarat, duminica seara, ca s-a intocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua si ca atat organizatorul cat si firma de paza au primit sanctiuni financiare.

„Din cauza violentelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul – Steaua, s-a luat decizia suspendarii jocului. Jandarmeria a luat urmatoarele masuri: pentru persoana care a intrat pe suprafata de joc s-a luat masura intocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, dosarul urmand sa fie inaintat Parchetului Ploiesti. De asemenea s-a luat masura sanctionarii organizatorului cu amenda de la 5.000 la 50.000 de lei si s-a luat masura sanctionarii firmei de paza pentru nerespectarea planului de actiune cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei. Vor continua cercetarile”, a spus Oancea.

George Galamaz a fost diagnosticat cu o fractura de os zigomatic dupa un prim consult, in urma pumnului primit de la un suporter ploiestean intrat pe teren la meciul cu Petrolul. Dupa ce l-a lovit pe Galamaz, suporterul l-a si scuipat pe fundasul stelist.

Jucatorii lui Ilie Stan au intervenit pentru a-l opri pe fanul ploiestean, Martinovici fiind cel care l-a doborat. Fundasul sarb si portarul Razvan Stan l-au lovit pe fanul ploiestean si au primit cartonas rosu din partea arbitrului Robert Dumitru.

Incidentele au continuat dupa ce Mihai Costea a transformat penaltiul iar suporterii ploiesteni au inceput sa arunce cu torte in teren. Una dintre aceste torte l-au lovit pe portarul Ciprian Tatarusanu, moment in care arbitrul Dumitru a intrerupt pentru zece minute meciul.

Observatorul partidei, Paul Cazan, a decis ulterior suspendarea partidei.

Patru suporteri din sectorul rezervat galeriei Petrolul au fost ridicati de politie in urma incidentelor survenite. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here