Afla cat de rapizi suntem pe internet, intr-un top mondial

0
785
internet-conexiune-viteza

internet-conexiune-vitezaRomania s-a plasat in trimestrul patru al anului trecut pe locul 9 in lume dupa viteza medie a conexiunilor la internet, de pe pozitia a patra in perioada corespunzatoare din 2010, si a parasit prima pozitie la nivel european, coborand pana pe locul 5, potrivit datelor companiei americane Akamai.

Viteza medie a conexiunilor la internet din Romania a scazut in perioada analizata cu aproximativ 8%, de la 7 megabiti pe secunda (Mbps) la 6,4 Mbps, fiind alaturi de Hong Kong singurele prezente din top 10 care au inregistrat scadere in baza anualizata.

Raportul prezentat luni seara de Akamai nu detaliaza motivul scaderii vitezei, insa trendul ar putea fi explicat prin extinderea bazei de utilizatori pe infrastructura existenta.

Singurul oras romanesc din top 100 mondial al oraselor cu cele mai mari viteze medii de conectare broadband la internet este Timisoara, pe locul 89, cu o viteza medie de 7,4 Mbps. in trimestrul al patrulea din 2010, Romania figura cu doua orase in top 100, respectiv Constanta (locul 56, 8,23 Mbps) si Iasi (locul 75, 7,63 Mbps).

Viteza medie a conexiunilor mobile de date a crescut in Romania in perioada analizata cu peste 62%, de la 598 kilobiti pe secunda (Kbps) la 973 Kbps. Totodata, volumul mediu lunar de date descarcate de pe o conexiune mobila din Romania a crescut de la 112 MB la 118 MB, potrivit raportului Akamai.

in raport se previzeaza ca un singur operator de telecomunicatii mobile din Romania a participat la studiu.

Coreea de Sud s-a mentinut pe primul loc in lume dupa viteza medie a conexiunilor broadband la internet, cu 17,5 Mbps, in urcare cu 28% fata de nivelul din ultimele trei luni ale anului 2010.

Pe pozitia a doua este Japonia (9,1 Mbps), urmata de Hong Kong (9,1 Mbps), Olanda (8,2 Mbps), Letonia (7,8 Mbps), Elvetia (7,3 Mbps), Irlanda (6,8 Mbps), Cehia (6,7 Mbps), Romania (6,4 Mbps) si Belgia (6,1 Mbps).

Coreea de Sud si Japonia ocupa 68 de locuri in top 100 al celor mai rapide orase din lume dupa viteza medie a conexiunilor la internet. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here