Afla care sunt preconditiile pentru urmatoarea transa FMI

0
736
fmi-sigla

fmi-siglaLegea salarizarii in sectorul bugetar, aprobarea bugetului pe 2011 si reforma pensiilor sunt printre conditionalitatile care amana pentru luna ianuarie eliberarea urmatoarei transe de la FMI, programate initial pentru mijlocul lunii decembrie.

 

„Una dintre conditionalitati este, de exemplu, aprobarea partii a doua a legii salarizarii unice.Vrem sa fim de acord cu autoritatile si sa aprobam bugetul pentru 2011. Autoritatile au spus ca bugetul poate fi aprobat la finalul lunii decembrie si, atunci, vom merge la board in ianuarie pentru a avea timp sa aprobe Guvernul”, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

FMI si Comisia Europeana insista pentru modificarea OUG 50/2010 privind creditele populatiei,  pentru a asigura un echilibru intre banci si consumatori, dar evita sa prezinte in clar daca aceasta este o conditionalitate stricta pentru eliberarea urmatoarei transe.

Cu toate acestea, Franks a aratat ca misiunea vrea sa se asigure ca se va respecta un echilibru intre protectia consumatorilor si stabilitatea sistemului bancar, pentru a putea continua programul, sugerand ca modificarea OUG 50/2010 poate fi o preconditie.(Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here