Adrian Vasilescu: „Suntem tara din UE cu cei mai putini salariati, la 1.000 de locuitori”!

0
945
munca-angajati

La solicitarea noastra, consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, ne-a spus opinia domniei sale cu privire la cele doua „puncte” extreme – cel „slab” si cel „forte” – ale economiei Romanesti.

„Din pacate, o sa incep cu partea privind „punctul slab”: raportul dintre numarul mare de pensionari – aproape sase milioane de persoane – si numarul salariatilor care „platesc” pensiile acestora, care sunt cam 4,5 milioane, dintre care 1,2 – 1,3 milioane de persoane sunt bugetari. Deci, practic, doar vreo trei milioane si jumatate de salariati ”fac” bani. Acesta este punctul cel mai slab al Romaniei, pentru ca – la nivelul Uniunii Europene – suntem tara cu cel mai mic numar de salariati, la 1.000 de locuitori”, a declarat Adrian Vasilescu.

„Punctul forte” al Romaniei este dat de faptul ca reprezentam o piata mare: suntem a saptea tara din Uniunea Europeana, din acest punct de vedere! Asta inseamna ca suntem remarcati, inseamna ca atragem ceva interes din partea celor din afara. Cum se manifesta acest interes, este o alta problema! Ar fi bine ca interesul sa insemne investitii, fonduri atrase, dar nu este rau nici daca macar isi doresc sa-si desfaca produsele aici. O oferta bogata de produse pe piata noastra este benefica!…” (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here