Admiterea la masterat, dupa clasificarea universitatilor. Locurile la doctorat vor fi ocupate prin concurs

0
580
studenti

studentiUniversitatile care au anuntat concursuri de admitere la master in vara trebuie sa schimbe data, intrucat ele vor fi organizate doar dupa clasificarea universitatilor, adica in septembrie, iar locurile la doctorat vor fi ocupate prin competitie, a spus pentru MEDIAFAX secretarul de stat Catalin Baba

„Universitatile care au planificat in iulie admiterea la master trebuie sa schimbe data, intrucat concursul nu va putea fi organizat decat in septembrie. in iulie este in plina desfasurare procesul de clasificare a universitatilor. Locurile la master vor fi acordate numai in baza clasificarii universitailor, intrucat nu toate institutiile de invatamant indeplinesc criteriile pentru organizarea acestei forme de pregatire”, a precizat secretarul de stat pentru invatamant superior din Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului (MECTS), Catalin Baba.

De asemenea, pentru doctorat, in premiera, locurile vor fi scoase la concurs.

MECTS are 3.500 de locuri pentru doctorat care vor fi scoase la concurs.

Competitia este individuala , la ea participa conducatorul de doctorat care prezinta una sau mai multe teme de cercetare pentru doctorat (teme de doctorat). Daca nu va fi selectata nicio tema, atunci respectiva institutie nu va primi locuri la doctorat.

MECTS pregateste un cod al studiilor doctorale care va prezenta modul in care vor fi organizate concursurile de doctorat si scolile doctorale, a mai spus Catalin Baba.

in functie de temele castigate la concurs, universitatile isi vor putea fi scoase la concurs locurile la doctorat in interiorul institutiei.

Universitatile vor fi clasificate impreuna cu experti ai Asociatiei Universitatilor Europene in baza datelor transmise pana in 23 mai de catre fiecare institutie de invatamant superior, iar clasarea intentionata intr-o categorie superioara celei reale ar putea fi sanctionata pentru declaratii false. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here