Acuze: Produsele vandute ca fiind traditionale sunt cumparate din piata si vandute de 2-3 ori mai scump

0
747
cascaval

cascavalPresedintele Romalimenta, Sorin Minea, a declarat marti la un seminar organizat de MEDIAFAX ca produsele comercializate la tarabe sub denumirea „traditionale” sunt de fapt cumparate din piata si vandute de 2-3 ori mai scump.

„Producatorii de asa-zise produse traditionale nu vor sa fie fiscalizati si nu pot justifica provenienta marfii. Vanzatorii de branza de oaie n-au oi, iar cei care vand carne de porc nu au porci”, a spus Minea la „Romania Retail Forum”.

El spune ca in cele mai multe cazuri marfa vanduta in pietele volante sub denumirea de traditionala este achizitionata fie din en-gross-urile turcesti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucreaza la negru.

„De se imbraca vanzatorii acestor produse in costume traditionale, daca nu le poarta si acasa? Nu cumva se joaca cu naivitatea consumatorului si revand o marfa cumparata din piata?”, se intreaba Minea.

Presedintele Romalimenta sustine ca multi astfel de comercianti cumpara painea din piata si o revand la taraba de trei ori mai scump, ca produs traditional.

„Produsele traditionale sunt o sursa de coruptie infioratoare”, a mai spus Minea.

El acuza statul de ignoranta in aceastã problema.

„Mie asta imi place la statul roman – e foarte informat despre ce vorbesc eu la telefon, dar despre ce se intampla in tara niciodata”, a incheiat Minea. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here