Actionarii Albalact au aprobat vanzarea fermei proprii Vaidei din Hunedoara

0
800

Bucuresti, 23 Februarie 2011 – Actionarii Albalact au aprobat astazi, in Adunarea Generala Extraordionara, vanzarea fermei Vaidei din comuna Romos, judetul Hunedoara, aflata in proprietatea companiei, la pretul de 4,7 milioane de euro net. Cumparatorul – o companie olandeza specializata – va investi mai departe in dezvoltarea si extinderea fermei, iar laptele produs va fi livrat in totalitate companiei Albalact.

Ferma Vaidei, aflata in proprietatea Albalact de 5 ani, asigura aproximativ 8% din necesarul de materie prima procesata de companie. De-a lungul timpului, Albalact a facut investitii importante pentru extinderea si modernizarea fermei.

“Am hotarat sa vindem ferma pentru ca au aparut acesti investitori straini interesati sa dezvolte ferme in Romania si care sunt si specializati in acest domeniu. Compania Albalact se va concentra mai departe pe activitatea de baza – procesarea laptelui”, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact Alba Iulia.

Cu o traditie de 38 de ani pe piata romaneasca a lactatelor, Albalact a devenit societate pe actiuni in 1999, iar in 2010 a ajuns in top 4 producatori de lactate din Romania. Albalact si-a castigat renumele de lider pe piata laptelui pasteurizat si UHT cu brandurile sale Zuzu si Fulga, cu respectarea standardelor europene de calitate, o politica de preturi competitiva, ambalaj modern si inovatie. Zuzu ocupa primul loc pe piata laptelui pasteurizat cu 30% cota de piata in volum (MEMRB retail audit, 2010), iar Fulga este numarul 2 pe piata laptelui UHT cu 17% cota de piata in volum (MEMRB retail audit, 2010). Potrivit acelorasi analize MEMRB, Albalact este lider de piata si pe segmentul untului de masa, cu brandul omonim De Albalact. Cu smantana Albalact, compania ocupa locul doi pe acest segment. in 2008, Albalact a intrat pe segmentul branzeturilor cumparand pachetul majoritar de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc – specializata in domeniul productiei de branzeturi, sub brandul cu acelasi nume. in 2010, detinerea societatii Albalact in cadrul capitalului social al Raraul a crescut pana la nivelul de 95,67%.
Astazi, Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

***

Compania Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 700 de angajati si peste 6000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Din 2010, Albalact detine 95,67% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Raluca Balota – Director Comunicare Albalact
[email protected];
0745.050.172

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here