Achizitiile publice in Romania si Fee-urile in consultanta. Subiecte dezbatute in cadrul Professional Corner

0
1004

Joi, 25 octombrie 2012, a avut loc cea de-a doua intalnire Professional Corner avand ca teme supuse dezbaterii audientei Achizitiile Publice in Romania si Fee-urile in Consultanta.

Invitatii speciali ai acestei intalnirii au fost dl. Catalin Hristea ( Director General PM Solutions), dna. Cristina Macarie (Senior Consultant AAM Information Management Consulting), dl. Mihail Tcaciuc (ofiter de informare al Centrului de Informare pentru instrumente structurale), dl. Mircea Fechet (Vicepresedinte ANRMAP), dna. Aurelia Mogosiu (sef serviciu ANRMAP) si Simona Turcu (consultant senior BDO Business Advisory). Moderator: dl. Sorin Caian, presedinte AMCOR.

Professional Corner reprezinta o platforma de comunicare intre practicienii din domeniul consultantei in management, oferindu-le acestora posibilitatea de a intra in contact, de a face schimb de experienta si de ce nu, de a dezbate problematici stringente din acest sector de activitate, totul cu scopul de a gasi solutii optime in vederea profesionalizarii si promovarii unui climat etic. Coordonator: dna. Georgeta Dendrino (managing Director Interact).

Intalnirea a fost una de tip informal, in cadrul careia participantii (reprezentanti ai firmelor membre AMCOR, reprezentanti ai presei de profil, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice direct implicate in reglementarea acestui domeniu) au putut dezbate teme precum conflictul de interese din domeniul achizitiilor publice, pretul cel mai scazut (dumping) practicat ca si criteriu de evaluare a consultantilor, dar si despre necesitatea realizarii unui ghid de evaluare in domeniul consultantei.

Participantii la Professional Corner au putut sa-si impartaseasca experientele profesionale si sa gaseasca raspunsuri la intrebarile lor cu ajutorul reprezentantilor ANRMAP, dar si cu cel al colegilor, care au trecut in activitatea lor prin situatii similare.

De asemenea, in cadrul evenimentului a fost lansat si studiul AMCOR „Nivelul de renumerare a unor activitati specifice FSE – Sondaj AMCOR 2012”, materialul fiind realizat in baza Protocolului de colaborare dintre AMCOR si AM POS DRU.

Dl. Mihai Tcaciuc, ofiter de informare al Centrului de Informare pentru instrumente structurale, le-a prezentat participantilor activitatile pe care acest centru le desfasoara si cum vine in ajutorul cetatenilor, companiilor si institutiilor publice in demersul lor de a folosi instrumente structurale.

La finalul intalnirii, s-a discutat si despre rolul pe care AMCOR trebuie sa il detina in reglementarea domeniului Achizitiilor Publice din Romania.

Professional Corner a fost creat pentru a incuraja consultantii sa faca schimb de idei, sa impartaseasca experiente, sa isi transmita know-how-ul dobandit de-a lungul anilor, prin crearea unei voci comune a profesiei.

Scopul acestei intalniri si a celor viitoare este acela de a crea o atmosfera profesionala precum si un nivel ridicat al calitatii in practicarea profesiei de consultant in management din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here