A mai murit un bebelus de la Maternitatea Giulesti

0
642
maternitatea-giulesti

maternitatea-giulestiInca un copil care supravietuise incendiului de la Maternitatea Giulesti a murit. Bebelusul era internat, in stare grava, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cu arsuri pe 45 % din suprafata corpului. Bilantul se ridica la 6 morti.

La 27 de zile dupa tragedia de la maternitatea Giulesti un bebelus a decedat. Noul nascut a suferit doua stopuri respiratorii la locul accidentului si a fost resuscitat. in toata aceasta perioada acesta a fost permanent dependent de ventilatia mecanica.

Medicii au incercat sa il tina in viata, dar in urma pierdelor de masa pulmonara prin leziuni inhalatorii severe a decedat.

„Este o perfomanta ca am ajuns la 27 de zile. Acest copil a fost dintre cei resuscitati. S-au facut eforturi speciale pentru a-i rezolva problema pulmonara si renala. Din nefericire nu l-am putut salva, leziunile au fost foarte grave. Avea arsuri pe 45 % din suprafata corpului”, a declarat  Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Ceilalti cinci copii internati la Spitalul  „Grigore Alexandrescu” sunt in stare buna.  Acesti copii au luat si in greutate, iar starea lor evolueaza favorabil, potrivit medicilor.

In 16 august, in urma unui scurt-circuit, in Sectia de terapie intensiva prematuri a Maternitatii Giulesti a izbucnit un incendiu, in urma caruia sase bebelusi au decedat, iar alti cinci au fost grav raniti.

In urma incendiului produs la la sectia de reanimare pentru copii nascuti prematur de la Giulesti, Parchetul General a dispus inceperea urmaririi penale fata de sefului Sectiei de Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenta in serviciu care a avut consecinte deosebit de grave, dar si fata de unitatea sanitara, fata de asistenta Florentina Cirstea, care era responsabila de salonul ATI, si fata de seful Serviciului Tehnic de la maternitate, Vasile Dima. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here