0
717

Brașov, 30 martie a.c.

Fondul de Investiții Transilvania Investments anunță încheierea tranzacției prin care își majorează participația deținută în Turism Felix S.A. la 93%. Achiziționarea pachetului suplimentar de acțiuni face parte din strategia fondului de a-și consolida poziția în activele cheie din portofoliu.

Tranzacția realizată în 29 martie, la B.V.B. (piața POFSV), a implicat achiziția unui pachet de 143.752.429 acțiuni emise de Turism Felix S.A., reprezentând 29,2663% din capitalul social. Valoarea tranzacției se ridică la 44.563.252,99 lei. Ca urmare a acestei achiziții, deținerea Transilvania Investments în societatea Turism Felix s-a majorat de la 63,7654% din capitalul social, la 93,0317%.

Confirmăm încrederea pe care o avem în potențialul acestei companii ce a probat, în ultimii ani, reziliență și dorință de a se dezvolta, cu o viziune proaspătă și apetit pentru investiții noi. Tranzacția ne permite să ducem la un nou nivel strategia pe care am definit-o pentru toate activele pe care fondul le deține în domeniul ospitalității, oferind acționarilor noștri garanția că acționăm pentru a maximiza randamentele obținute.”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.

Compania Turism Felix operează în stațiunea Băile Felix cinci hoteluri: Internațional 4*, Termal 3*, Nufărul 3*, Poienița 3*, Mureș 2*, precum şi ștrandul Apolo Felix. Lotus Therm Spa & Luxury Resort 5*, desemnat cel mai bun aquapark din România în 2022, face parte, de asemenea, din portofoliul Turism Felix și al Transilvania Investments.  

În luna iulie a.c. este programată finalizarea celei mai mari investiții din ultimii ani, modernizarea ștrandului Venus din stațiunea Băile 1 Mai, pentru renovarea acestuia fiind alocat un buget de peste 40 milioane de lei.

 

Despre Transilvania Investments

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie si IT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here