5.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au protestat fata de posibile reduceri de salarii

0
660
proteste

Peste 5.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au participat, joi, la un miting de protest in centrul municipiului Targu Jiu, organizat de mai multe asociatii sindicale din cadrul producatorului de energie, in contextul unor posibile reduceri de salarii si de personal.

Conform vicepresedintelui Federatiei Nationale Mine Energie, Dumitru Parvulescu, la actiunea de protest au participat angajati de la toate subunitatile din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar si lideri sindicali din alte zone ale tarii, care au vrut sa-si manifeste solidaritatea cu protestatarii, anunta Mediafax.

Astfel, Liderul Federatiei Univers, Adolf Muresan, dar si presedintele Sindicatului Muntele, din Valea Jiului, Petre Nica, au fost printre cei care s-au adresat multimii stranse in fata Prefecturii Gorj, cladire in care isi are biroul de parlamentar si deputatul Victor Ponta.

Participantii la miting au cerut demisia Guvernului si l-au huiduit pe Victor Ponta, scandand „Ponta-i mitoman, n-are sange de oltean”.

Sindicalistii au solicitat insa in repetate randuri demisia conducerii CE Oltenia, in special a managerului privat Laurentiu Ciurel, precum si a presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu.

Sindicatele si-au scos membrii in strada la o saptamana dupa organizarea unui protest similar, insa la care au luat parte doar aproximativ 700 de membri, minerii si energeticienii fiind nemultumiti de faptul ca administratia intentioneaza sa reduca salariile si sa faca disponibilizari de personal, lucru pe care organizatiile sindicale nu il accepta.

Actiunea de protest a sindicatelor a fost supravegheata de reprezentati ai Jandarmeriei Gorj, mitingul din centrul municipiului Targu Jiu desfasurandu-se fara incidente, a mai mentionat liderul sindical Dumitru Parvulescu.

Acesta a precizat ca, in caz de esec in negocierile cu administratia, un nou miting de aceeasi amploare va fi organizat joia viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here