3 lucruri pe care nu le stiai despre implantul dentar

0
651

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/unrecognizable-female-dentist-with-assistant-preparing-for-inspecting-patient-teeth-3946834/

In general, este recomandat ca pacientul sa ceara sfatul medicului in legatura cu ce ar fi mai bine sa faca dupa pierderea unui dinte. Din pacate, dintii lipsa pot provoca aparitia fenomenului de migrare a dintilor invecinati si slabirea structurii dentare. De cele mai multe ori, astfel de situatii se amelioreaza prin aplicarea unor proteze dentare, care au rolul de a acoperi spatiul gol lasat de dintele cazut si de a uniformiza cavitatea bucala.

Din pacate, acestea nu sunt atat de fixe cum si-ar dori pacientii, situatie in care fiecare isi indreapta atentia catre aplicarea unui implant dentar, eficient in prevenirea degradarii structurii osoase. Mai jos sunt prezentate cateva dintre aspectele mai putin stiute despre acesta.

Prevenirea cariilor

In momentul pierderii unui dinte, cei din jur au pierdut, implicit, o parte fixa, stabila pe care se puteau sprijini. Ca urmare, este posibil ca, odata cu trecerea timpului, sa se observe o tendinta de migrare a celorlalti dinti catre spatiul gol. Cand acestia se deplaseaza, pacientul este mult mai expus riscului de a dezvolta carii dentare. Dintii strambi favorizeaza formarea placii bacteriene, care duce, la randul sau, la aparitia cariilor.

Imbunatatirea nutritiei

Pacientul prezinta dificultati in mestecarea alimentelor preferate? Dupa extractia dintilor, poate fi dificil sa se mentina o dieta echilibrata, limitandu-se la consumarea alimentelor moi. Din fericire, durerea resimtita la inceput se estompeaza, insa, din pacate, apare o alta problema: alimentele nu sunt mestecate corect. Lipsa unui dinte poate sa duca si la mestecarea incompleta a alimentelor, deranjand semnificativ digestia.

Incredere ridicata in propriul zambet

Increderea in propria persoana poate sa fie umbrita din cauza spatiului gol lasat de dintele cazut. Astfel, implantul dentar se dovedeste a fi de un real ajutor in recapatarea stimei ridicate de sine, printr-un zambet plin de incredere.

Cu alte cuvinte, aplicarea implantului dentar este o modalitate prin care fiecare persoana se poate bucura de o structura dentara completa, sanatoasa, prevenind aparitia multor deteriorari sau afectiuni periculoase. In plus, o dantura perfecta este un motiv de bucurie si din punct de vedere psihic, imbunatatind semnificativ increderea in propria persoana.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here