3 beneficii sanatoase ale rinoplastiei

0
520

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/T7wClOL3fMA

Forma, marimea si aspectul general al nasului sunt doar cateva dintre cele mai comune motive pentru care multe persoane isi doresc o rinoplastie. Interventia chirurgicala este practicata in fiecare an de un numar generos de oameni, pentru modificarea aspectului nasului prin:

  • cresterea sau reducerea dimensiunii;
  • indreptarea sa;
  • modificarea dimensiunii narilor;
  • aplatizarea unui nas ascutit etc.

Principalele beneficii pe care pacientii le obtin in urma procedurii de rinoplastie sunt amintite in cele ce urmeaza si nu sunt doar de natura estetica.

Imbunatatirea sanatatii emotionale

Inainte de a trece la imbunatatirile fizice pe care pacientii le pot obtine prin rinoplastie, este important sa se evidentieze si beneficiile pentru sanatatea emotionala ale acestei proceduri de chirurgie estetica. Modul in care fiecare persoana se simte in propria piele are un impact urias asupra vietii sale. Cei care se simt neatractivi se confrunta, de regula, cu o stima de sine scazuta, ceea ce le afecteaza semnificativ modul de relationare cu cei din jur.

Reducerea sforaitului

Sforaitul este o problema extrem de frecventa, fiind un simptom cheie al unei afectiuni cunoscute sub numele de apnee obstructiva in somn. Aceasta este situatia in care caile respiratorii sunt blocate de tesuturile moi relaxate din spatele gatului in timp ce pacientul doarme. Afectiunea este mai frecventa la persoanele supraponderale.

Eliminarea problemelor sinusurilor

Problemele sinusurilor sunt, de asemenea, suficient de frecvente si apar atunci cand spatiile goale din spatele oaselor faciale din jurul nasului, din frunte si din partea superioara a obrajilor se blocheaza. Acest lucru poate cauza acumularea de presiune, care poate fi dureroasa. In unele cazuri, si bacteriile pot ramane blocate in aceste spatii, provocand aparitia infectiilor.

Rinoplastia care aduce modificari la nivelul septului nazal poate ajuta la minimizarea si chiar la eliminarea problemelor sinusurilor intr-un timp scurt.

Cu alte cuvinte, rinoplastia nu este o interventie chirurgicala folosita doar in scopuri estetice, ci este, totodata, si o interventie prin care se amelioreaza o multime de probleme de sanatate, cum ar fi cele mentionate mai sus. Multe persoane au observat imbunatatiri semnificative asupra somnului, care nu a mai fost impiedicat de diversele probleme ale sinusurilor sau de sforait.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here