2019, anul de răscruce al României democratice

0
3007
Comemorarea victimelor Revoluției din Decembrie 1989 a avut în acest an o încărcătură specială, dincolo de simbolistică și amintirea celor care, pentru libertatea tuturor, și-au dat viața în urmă cu aproape 3 decenii. Manifestațiile din seara zilei de 22 Decembrie, în București, Iași și alte orașe importante ale României, au avut rolul de a atrage atenția și asupra momentului periculos pentru democrația noastră încă tânără.

Acest final de an ne-a adus mai aproape simbolurile și idealurile Revoluției Române, în contextul unei puteri tot mai abuzive, care acționează cu o samavolnicie greu de imaginat în istoria noastră recentă. Românii înțeleg riscul subjugării de către coaliția PSD-ALDE a instituțiilor care asigură funcționarea statului de drept european.

Adoptarea Ordonanței de urgență care instituie noi taxe și impozite, în ciuda protestelor mediului economic, şi plasarea în fruntea acestor decizii a unui individ condamnat pentru corupție reprezinta o acțiune greu de imaginat în urmă cu 2 ani. Spectrul adoptării OUG privind amnistia și grațierea semnifică întoarcerea României într-o eră neagră, care afectează democrația și parcursul european.

În Decembrie 1989 românii au avut de înfruntat gloanțele şi dezinformarea unui regim opresiv ajuns la apogeu. Riscurile pe care adevărații revoluționari și le-au asumat au fost infinit mai mari decât cele de astăzi, pentru că putem încă folosi instrumentele pe care democrația ni le oferă. Dar nu putem să ne resemnăm în fața acestui tăvălug incredibil pornit de PSD și ALDE împotriva tuturor românilor, prin propaganda declanşată ca o mașinărie infernală, susținută din banii publici.

Dacă responsabilii pentru atrocitățile din timpul Revoluției de la 1989 sau pentru cele din timpul mineriadelor încă își mai așteaptă pedeapsa, nu avem voie să lăsăm ca democrația greu câştigată să fie ștearsă cu buretele de nişte indvidizi care îşi urmăresc doar propriile interese meschine şi ale căror nume nu merită nici măcar să le scriem. Nu există nici un mister în legătură cu liderii politici și acoliții lor care vor să ne dezbine și să ne scoată în afara Uniunii Europene!

Iată de ce 2019 va fi un an de grele încercări. Avem de apărat fiecare redută a democrației noastre, iar cea mai potrivită armă pe care încă o avem la dispoziție este votul.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here