101Figurine/101Jucarii la Comic-Con 2017

0
2046

Ne indreptam spre acest eveniment cu bucurie si cu buna-dispozitie, sentimente pe care dorim sa le impartasim cu cat mai multi dintre voi. Pentru aceastea, va invitam sa vizitati standul 101Figurine / 101Jucarii . Va asiguram ca merita!

Pe numele lui complet, East European Comic-Con 2017. Ca acronim, EECC 2017. Dar indiferent cum i s-ar spune sau cum ar aparea scris, despre editia din acest an a Comic-Con Bucuresti – a cincea, deci una aniversara – a inceput sa se vorbeasca odata cu incheierea evenimentului de anul trecut. Si nu doar in Romania. Si nu doar printre fanii revistelor comics, video-games, cosplay, cartilor, filmelor si serialelor fantasy, printre colectionarii de figurine , amatorii de jucarii si de accesorii deosebite, printre cei pasionati de eroii reprezentati in diferite feluri, culori si dimensiuni sau doar printre cei curiosi, gura-casca din lumea reala sau din social media online. EECC a devenit un brand – si afirmam aceasta fara niciun fel de exagerare – iar Comic-Con 2017- desfasurat in perioada 5-7 mai (tot) la Romexpo – atrage, atrage, atrage…..

Atrage prin cateva elemente devenite traditionale, dar atrage in acelasi timp prin originalitate si inedit. Leitmotif-ul, tema recurenta cu un succes de public absolut remarcabil, este Game of Thrones, dovada fiind si prezenta a doi actori, Tom Wlaschiha si Ellie Kendrick, dar si The Iron Throne, nelipsit de la ultimele editii Comic-Con. Al saptelea sezon (care, surpriza! – va fi difuzat abia in vara) al serialului continua la aceleasi standarde inalte actiunea din saga Cantec de gheata si foc (A Song of Ice and Fire), „a series of epic fantasy novels” care probabil se numara printre bestseller-urile acestui mileniu. Alaturi de Tom si Ellie, actori pe care i-am putut intalni sau reintalni in filme sau seriale TV devenite deja celebre: Lord of the Rings, Spartacus, Xena, The Originals, Stargate, X-Men, Taboo (serialul meu preferat din acest an), Vikings sau Star Wars. Alaturi de ei, multi artisti, cosplayers si YouTubers (printre care si bunii nostri amici de la Creative Monkeyz) celebritati din diferite domenii. Alaturi de toti acestia, printre expozanti si vendors, www.101figurine.ro/www.101jucarii.ro, sub numele de….. scena 101Figurine/101Jucarii!

La fel ca in anii precedenti (pentru ca nu am lipsit de la nicio editie Comic-Con de pana acum si suntem ferm hotarati sa continuam la fel) si in „tonalitate” cu profilul, dar si cu stilul acestui eveniment-sarbatoare, standul 101Figurine/101Jucarii – situat in pavilionul C2, slot A4 – se doreste a fi o combinatie de elemente „clasice” carora li se adauga cateva noutati si surprize. Vom expune o gama foarte mare de action figures & collectables – figurine articulate, statuete si accesorii reprezentand eroi proveniti din „universurile” prezente la EECC si nu numai. Lumea personajelor din comics, un element de baza al culturii pop occidentale, va sta fata in fata, dar intr-o competitie prietenoasa, cu lumea personajelor din manga/animes japoneze, cu robotii razboinici Gundam si cu exceptionalele realizari in materie de figurine made in Japan de la producatori faimosi, cum ar fi Bandai sau Banpresto. Desigur ca nu ii uitam pe mai micii vizitatori, sectiunea toys fiindu-le destinata (aproape) exclusiv. Si, desigur, o gama foarte larga de accesorii – tricouri, postere si nelipsitele Funko POP!, haioasele reprezentari ale personajelor venite din locuri si timpuri atat de diverse, de la desene animate pana la Terminator, trecand prin Spider-man sau Assassin’s Creed. 

Surprizele nu le vom mentiona aici (pentru ca raman surprize si vor fi… acolo!) dar elementul de inedit al standului nostru il va constitui….. nu ii putem spune show-room, pentru ca suna prea pretentios, dar ii putem spune display area, un loc destinat colectionarilor de figurine, un loc in care se pot intalni, expune, crea diorame, schimba impresii sau chiar comercializa propriile lor collectibles. Am initiat aceasta intalnire din dorinta de a contribui la dinamizarea acestei comunitati – (inca) mica, dar extrem de pasionata – si am primit semnale pozitive, confirmari de participare din unele locuri nu foarte apropiate de Bucuresti, cum ar fi Oradea sau…. Marea Britanie. Ii asteptam pe cat mai multi si in acest sens facem un apel si pe aceasta cale.

Ne indreptam spre East European Comic-Con 2017 cu incredere, cu speranta si avand asteptari inalte. Va depasi aceasta a cincea editie recordul de spectatori, doborand cifra de 50000? Impresiile noastre le veti gasi pe blogul www.101figurine.ro. Dar ne indreptam spre acest eveniment in primul rand cu bucurie si cu buna-dispozitie, sentimente pe care dorim sa le impartasim cu cat mai multi dintre voi. Pentru aceastea, va invitam sa vizitati standul 101Figurine/101Jucarii. Va asiguram ca merita! Cheers! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here