Zvonurile despre o noua tableta iPad au trimis actiunile Apple la un nou record

0
578
bursa

bursaActiunile Apple au crescut vineri cu 1,2%, la nivel record de 644,13 dolari pe unitate, dupa o nota a grupului de investitii Jefferies potrivit careia compania a inceput productia de iPad mini, o versiune mai mica a tabletei iPad.

Pretul de 644,13 dolari pe actiune confera Apple o capitalizare de piata de 590 de miliarde de dolari. Minimul ultimelor 52 de saptamani, de 354,124 dolari pe unitate, a fost atins pe 4 octombrie, potrivit datelor MarketWatch, transmite Bloomberg.

Titlurile Apple au avansat cu 15% in acest an, pana la inchiderea tranzactiilor de joi.

Un analist al Jefferies, Peter Misek, a majorat tinta de pret pentru actiunile Apple de la 800 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate. Misek a afirmat totodata ca iPhone 5 va fi „cea mai mare lansare a unui telefon mobil din istorie”.

Daca actiunile Apple vor atinge 900 de dolari pe unitate, capitalizarea de piata a companiei va depasi 800 de miliarde de dolari si va fi mai mare decat programul TARP de salvare a companiilor americane cu probleme si programul de stimulare a economiei din primul an al presedintiei Obama.

Livrarile de iPad-uri ale Apple au crescut cu 44%, la 17 milioane de unitati in trimestrul al doilea, conferind companiei o cota pe piata globala de 70%, cea mai mare din mai mult de un an, conform datelor companiei de analiza a pietei IHS.

Yankee Group anticipeaza ca vanzarile mondiale de tablete le vor depasi pe cele de PC-uri pana in 2015, astfel ca Apple se pregateste pentru aparitia unor produse care vor concura iPad.

Microsoft va lansa spre sfarsitul acestui an vanzarea tabletei Surface, in timp ce Google a introdus pe piata modelul Nexus 7, in iunie. Anul trecut, Amazon a lansat tableta Kindle Fire. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here