ZILELE CULTURII ROMANO – MAGHIARE / Aiud, 6 – 8 iulie 2012

0
632
Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va participa, in perioada 6 – 8 iulie 2012, la „Zilele Culturii Romano-Maghiare”, un eveniment ce are loc in premiera si care se desfasoara in orasul Aiud si in imprejurimi. Manifestarea, desfasurata pe parcursul a trei zile, isi propune sa sarbatoreasca relatia dintre comunitatile romane si maghiare, promovand importanta schimbului de experienta cultural.

Programul Zilelor Culturii Romano-Maghiare va include o serie de activitati menite sa celebreze bunele relatii dintre cele doua comunitati: concerte de opereta, chansonete, valsuri si polci, sustinute de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, dar si de solisti ai Teatrului de Opereta din Budapesta, o parada a florilor – eveniment ce marcheaza Ziua Rozelor, o sarbatoare cu traditie în Aiud -, expozitii de arta, lansari de lampioane si un foc de artificii.

Evenimentul va avea deschiderea oficiala vineri, 6 iulie, ora 19.30, in Piata Roma din Aiud, momentul fiind urmat la ora 19.45 de un concert – o Gala de Opereta, sustinuta de artistii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” in fata Bisericii Greco-Catolice din oras. Sambata, 7 iulie, ora 19.00, cu ocazia Zilei Rozelor, orchestra Teatrului National de Opereta va prezenta un concert de valsuri si polci in Gradina cu trandafiri din Ciumbrud, o localitate din apropierea orasului Aiud.

Iubitorii muzicii clasice vor putea urmari evolutia artistilor institutiei muzicale bucurestene si duminica, 8 iulie, atat la ora 12.15, cvartetul de coarde Bella Musica urmand sa sustina un recital in Biserica Romano-Catolica din Aiud, cat si la ora 18.00, cand Concertul de chansonete si musical, programat sa aiba loc in Piata Roma, va incheia cele trei zile de manifestari ale primei editii a Zilelor Culturii Romano-Maghiare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Local in parteneriat cu Ambasada Ungariei la Bucuresti, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”, Fundatia „Dr. Szasz Pal” din Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, Fundatia „Inter-Art” Aiud si Consiliul Judetean Alba. Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, e- mail: [email protected], nr. tel: 0758.111.270.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here