Wolf Theiss a asistat SPEEDWELL în procesul de obținere a unei finanțări ecologice pentru două clădiri rezidențiale din Timișoara

0
668

 

București, 3 martie 2023 – Wolf Theiss a acordat consultanță dezvoltatorului imobiliar belgian SPEEDWELL în legătură cu obținerea unui împrumut verde de 24,3 milioane de euro şi 17,6 milioane lei pentru construirea a două clădiri rezidențiale în Timișoara, România, situate pe malul râului Bega, parte a proiectului Paltim. Împrumutul a fost acordat de BRD-Groupe Société Générale și a fost structurat în conformitate cu Principiile LMA privind Împrumuturile Verzi.

SPEEDWELL s-a bazat pe asistenţa juridică oferită de echipa de consultanţă bancară şi financiară a Wolf Theiss, formată din Claudia Chiper, Partener și Iuliana Stoicescu, Avocat Senior, atât în ceea ce priveşte pregătirea contractului de facilitate de credit, precum şi a documentelor de garanție aferente.

După ce am asistat SPEEDWELL în obținerea finanțării pentru dezvoltarea SpacePlus, primul său proiect industrial, suntem foarte încântați că am avut ocazia să colaborăm din nou în cadrul acestei noi tranzacții. Implementând criteriile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în activitatea sa, SPEEDWELL își propune să contribuie activ la dezvoltarea economică durabilă și încurajează o abordare responsabilă din punct de vedere ecologic a afacerilor„, a declarat Claudia Chiper, Partener și Coordonator al practicii de Drept Financiar și Bancar în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

 

Despre SPEEDWELL

SPEEDWELL are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, The IVY, TRIAMA Residence, MIRO, THE MEADOWS, CityZen și SpacePlus în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE City în Râmnicu-Vâlcea.

 

 

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est. Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here