Wolf Theiss a asistat fondatorii Fortech în legătură cu vânzarea companiei către grupul american GlobalLogic Inc., parte a grupului Hitachi

0
2045

București, 21 noiembrie 2022 – Wolf Theiss a asistat asociații Fortech SRL, o companie integral românească de top în domeniul serviciilor software, în legătură cu vânzarea a 100% din societate către grupul GlobalLogic, cu sediul central în Silicon Valley, California, membru al grupului Hitachi şi lider în inginerie digitală. Tranzacția este supusă unor termeni şi condiții suspensive care includ autorizări din partea autorităților relevante competente.

Fortech SRL şi subsidiara sa Fortech Software Solutions SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, România, reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din România și din regiune. Asociații au semnat acordul de vânzare a tuturor părților sociale deținute de aceștia în cadrul Fortech SRL către compania americană GlobalLogic, membră a grupului Hitachi și lider în domeniul ingineriei digitale. Această tranzacție încheie un an tranzacțional deosebit pe piața de servicii IT din România, la care Wolf Theiss a contribuit cu succes și reprezintă o binemeritată încoronare a eforturilor continue ale echipei Wolf Theiss de Corporate / M&A. În 2022, Wolf Theiss a finalizat cu succes peste 15 tranzacții în domeniul IT.

Echipele de Corporate / M&A şi Tehnologie Media & Telecomunicaţii (TMT) ale biroului Wolf Theiss din Bucureşti, coordonate de Avocat Partener Ileana Glodeanu, au oferit asistență juridică fondatorilor Fortech în toate etapele tranzacției, începând cu fazele inițiale ale procesului competitiv de vânzare, organizarea camerei de date și pregătirea altor documente care acoperă aspecte legate de societăți, proprietate intelectuală, dreptul muncii, protecția datelor cu caracter personal, acorduri materiale și alte documente necesare pentru punerea în aplicare a tranzacției, precum și redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare.

Alături de Ileana Glodeanu, avocații care au contribuit la finalizarea tranzacției au fost Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Senior Associate, Corporate / M&A), Andreea Stan (Senior Associate, Employment) şi Iulia Cumpăratu (Associate, Corporate / M&A).

„Echipa Wolf Theiss a fost alături de noi în această experienţă la orice moment din zi şi din noapte. Profesionalismul, energia, entuziasmul şi implicarea echipei sunt pur și simplu uluitoare. Cineva care lucrează cu Wolf Theiss nu poate decât să se molipsească. Contribuţia lor, împreună cu a celorlalţi consultanţi, la definitivarea tranzacţiei a fost esenţială. A fost o plăcere pentru noi să lucrăm cu Ileana și echipa Wolf Theiss, a declarat Călin Văduva, fondator şi CEO al grupului Fortech.

În ultimii ani, avocații Wolf Theiss au oferit consultanță în numeroase tranzacții de pe piața românească care au implicat antreprenori români. Aceasta este una dintre cele mai frumoase și intense tranzacții la care am asistat. Ne simțim deosebit de privilegiați şi fericiți că am avut ocazia să lucrăm împreună cu asociații Fortech și că am putut să contribuim la succesul procesului de vânzare. Această tranzacție înseamnă foarte mult pentru noi şi marchează una dintre poveștile de succes ale antreprenorilor români care trebuie transmise generațiilor viitoare. Ne bucurăm că echipele Wolf Theiss de Corporate / M&A și Tehnologie au făcut parte din poveste„, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Fortech este o companie de servicii software cu sediul central în Cluj-Napoca, România. Deține, de asemenea, hub-uri de inginerie în Oradea, Iași, Brașov și București. Cu peste 1.100 de angajaţi si colaboratori, expertiza tehnică a Fortech este cunoscuta într-o varietate de sectoare, de la cel auto și financiar la cel al sănătății și multe altele. Fortech acoperă întregul ciclul de dezvoltare a software-ului pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și viteza de care au nevoie clienții săi. Abordarea companiei în ceea ce privește ingineria software combină un know-how puternic în materie de tehnologie și procese, metode de livrare agile și un amestec de practici și măsurători de calitate a codului, rafinate de-a lungul a două decenii de activitate. Din 2003, peste 200 de brand-uri au ales Fortech ca partener de inginerie software.

GlobalLogic, companie membră a grupului Hitachi, este lider în ingineria produselor digitale. GlobalLogic ajută clienții să proiecteze și să construiască produse, platforme și experiențe digitale inovatoare pentru lumea modernă. Prin integrarea designului strategic, a ingineriei complexe și a expertizei noastre în domeniul datelor, îşi ajută clienții să își imagineze ce este posibil și să accelereze tranziția lor către afacerile digitale de mâine. Cu sediul central în Silicon Valley (San Jose, California), GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, extinzând expertiza sa către clienții din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științe ale vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie. GlobalLogic este o companie a grupului Hitachi, care funcționează sub egida Hitachi, Ltd. (TSE: 6501), contribuind la o societate sustenabilă cu o calitate mai bună a vieții stimulând inovația prin intermediul datelor și tehnologiei ca afacere de inovare socială.

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here