WOLF THEISS A ASISTAT ADEPLAST S.A. ÎN LEGĂTURĂ CU VÂNZAREA PACHETULUI INTEGRAL DE ACŢIUNI CĂTRE GRUPUL ELVEŢIAN SIKA

0
1136

Bucureşti, 25 noiembrie 2019 – Wolf Theiss a acordat asistenţă acţionarilor Adeplast S.A., un important producător român de mortare şi soluţii de izolaţie termică, lider pe piaţa din România unde deţine patru platforme industriale în Oradea, Ploieşti, Roman şi Isalniţa, în procesul de vânzare a 100% din acţiuni către grupul elveţian SIKA. Tranzacţia este condiţionată de autorizarea din partea autorităţilor de concurenţă în 4 jurisdicții.

Adeplast S.A. are 460 de angajați și o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro. Achiziția va consolida semnificativ poziția SIKA pe piața locală de produse chimice destinate construcțiilor și va extinde capacitățile sale de producție.

Echipa din cadrul biroului de avocatură Wolf Theiss București a asistat acționarii Adeplast S.A. în toate stadiile tranzacției, de la etapele inițiale ale procesului de vânzare (incluzând negocierea memorandumului de înțelegere, organizarea camerei de date şi asistență în procesul de due diligence, inclusiv cu privire la aspectele de concurență) pe tot parcursul procesului de negociere până la semnarea cu succes a contractului de vânzare-cumpărare şi a tuturor celorlalte documente tranzacționale auxiliare în legătură cu transferul de acțiuni. Wolf Theiss va fi implicată în continuare în pregătirea formalităților necesare pentru finalizarea tranzacției în vederea încheierii cu succes a transferului Adeplast S.A. către grupul SIKA.

Aceasta este o tranzacție foarte specială pentru noi. Sunt recunoscătoare pentru profesionalismul şi spiritul de colaborare extraordinar al tuturor celor implicați, inclusiv consultanții financiari Alantra şi BI Corporate Finance. Suntem mândri că am reușit să scriem istorie în multe feluri şi că am contribuit prin această tranzacție la încoronarea antreprenoriatului românesc”, a declarat Ileana Glodeanu, Partener Wolf Theiss și Coordonator al echipei de Corporate / M&A din România.

Achiziționarea Adeplast de către Sika este cu siguranță o tranzacție de referință pentru economia românească. Adeplast reprezintă o inițiativă de antreprenoriat remarcabilă care își va atinge potențialul global și vizibilitatea de îndată ce această achiziție va fi aprobată de Consiliul Concurenței din România. Suntem parte a unei povești de succes care va rămâne peste generații”, a declarat Daniel Stăncescu, CEO Adeplast.

Echipa din cadrul biroului Wolf Theiss București, care a fost implicată în această tranzacție complexă a fost condusă de Ileana Glodeanu, Partener (Corporate/M&A) și a fost formată din Counsel Adelina Iftime-Blagean – pe aspecte de dreptul muncii, Counsel Mircea Ciocîrlea și Avocații Luciana Tache, George Ghitu și Cornelia Postelnicu – pe partea de fuziuni și achiziții, Avocații Alexandru Roman și Andrei Sălăgean – pe aspecte de drept imobiliar, Avocat Nina Lazăr – pe aspecte legate de protecția datelor și Avocat Sorin Dumitru – pe aspecte de proprietate intelectuală.

DESPRE ADEPLAST S.A.

Adeplast S.A are sediul central în Ploiești, la 70 km nord de București și produce o gamă largă de materiale de construcții, precum și de izolație termică (EPS) folosite la anveloparea clădirilor. Compania operează patru fabrici de producție de ultimă generație, care oferă o acoperire la nivel național a României, având de asemenea potențial spre deservirea țărilor vecine. Facilitățile amplasate strategic vor permite cumpărătorului să obțină câștiguri prin intermediul terminalelor logistice si de depozitare, precum și să își îmbunătățească continuu capacitatea de a oferi clienților o aprovizionare rapidă și o disponibilitate excelentă a produselor.

DESPRE SIKA

Sika este o companie specializată în produse chimice, cu o poziție de lider în dezvoltarea și producția de sisteme și produse pentru lipire, sigilare, amortizare, armare și protejare în sectorul construcțiilor și în industria autovehiculelor. Sika are filiale în 101 țări din întreaga lume și produce în peste 300 de fabrici. Sika are peste 24.000 de angajați și prognozează vânzări de peste 8 miliarde fraci elveţieni pentru anul fiscal 2019.

DESPRE WOLF THEISS

Înfiinţată în 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea 340 de avocaţi care acordă consultanţă pentru societăţi locale şi internaţionale, cu operaţiuni în domeniul industrial, comerţ şi servicii, precum şi pentru bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică şi cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluţii complete şi inovatoare, bazate pe experienţa şi cunoştinţele acumulate în domeniul juridic, fiscal şi comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here