Horea Uioreanu: Wizz Air opereaza peste 12 destinatii la Cluj

0
1036
aripa-avion

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu impreuna cu directorul Aeroportului International Cluj-Napoca, d-nul David Ciceo si cu dl. György Abrán, directorul comercial al companiei aeriene Wizz Air, au sustinut in cursul acestei dimineti o conferinta de presa referitoare la cresterea numarului si a frecventei destinatiilor operate de pe aeroportul clujean. in partea a doua, conferinta a prilejuit o deplasare pe santierul viitoarei piste de 3500 de m a Aeroportului, in vederea constatarii la fata locului a stadiului lucrarilor.

“Consolidarea prezentei Wizz Air pe Aeroportul din Cluj nu poate decat sa ne bucure si apreciem ca ea reprezinta un raspuns firesc la deschiderea manifestata de noi si la proiectele de investitii pe care le-am anuntat in legatura cu extinderea si modernizarea Aeroportului. Totodata, ne bucura faptul ca, la 5 ani de la venirea la Cluj a Wizz Air, in 13 noiembrie 2007, bilantul colaborarii este unul pozitiv iar evolutia este una vizibil ascendenta. Astfel, daca acum 5 ani Wizz Air opera de la Cluj 4 destinatii, in prezent aceasta companie opereaza nu mai putin de 12 destinatii iar lista acestora urmeaza sa se extinda. Consolidarea prezentei Wizz Air la Cluj denota faptul ca, in mod evident, statutul Aeroportului clujean de Principala Poarta Aeriana a Transilvaniei si totodata cel mai important nod de transport aerian al regiunii nu poate fi ignorat”, a precizat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

In cadrul conferintei de presa, reprezentantii companiei aeriene Wizz Air au anuntat cresterea cu 25% a capacitatii de operare a bazei de la Cluj, prin alocarea unei a treia aeronave in acest sens si prin lansarea de rute noi spre Bari, Bruxelles Charleroi si Eindhoven, incepand cu luna mai 2013. Cursele nou introduse vor avea pentru inceput frecventa de doua zboruri pe saptamana urmand ca, in functie de interesul manifestat de calatori, frecventa acestora sa creasca in decurs de cateva luni. Contractul a fost semnat cu compania aeriana pe o perioada de cinci ani, urmand ca, in functie de cerinte, sa se introduca si alte noi rute. Totodata, in cadrul conferintei, compania aeriana Wizz Air a anuntat ca va mari frecventa curselor operate de la Cluj si anume: Dortmund – Germania, Bergamo – Italia si Paris Beauvais – Franta.

Mai multe detalii in revista Business-Point.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here