Wall Street a incheiat august pe un trend ascendent, dupa cea mai proasta luna in mai mult de un an

0
640
bursa-indici-afisaj

bursa-indici-afisajBursa de la New York a finalizat august pe un trend ascendent, dupa cea mai proasta luna in mai mult de un an, cresterile puternice din ultimele cateva zile fiind insuficiente pentru a recupera pierderile cauzate de panica privind o noua runda de recesiune si reducerea ratingului SUA.

Sentimentul investitorilor a afisat o revenire dramatica in ultimele zile, datorita asteptarilor ca Federal Reserve va interveni din nou agresiv pentru a stimula economia.

Odata cu cresterile de miercuri, indicele Dow Jones a revenit pe plus la nivelul acestui an. Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average a inchis miercuri in urcare cu 0,46%, iar Standard & Poor’s (S&P) 500 a avansat cu 0,49%. Piata Nasdaq a crescut totodata cu 0,13%.

Cresterea a fost condusa de banci si de actiunile companiilor industriale. JPMorgan Chase a inregistrat un avans de 1,3%, iar Caterpillar s-a apreciat cu 1,3%. Procesul verbal al consiliului de politica monetara din august al Federal Reserve, publicat marti, a indicat ca mai multi oficiali ai bancii centrale americane inclina spre noi masuri de stimulare monetara pentru a revigora cresterea economica.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat saptamana trecuta la conferinta anuala a bancii centrale de la Jackson Hole, Wyoming, ca sedinta de politica monetara din septembrie va dura doua zile, in loc de una, pentru ca oficialii sa poata analiza masuri de stimulare monetara.
In zona datelor economice, angajarile efectuate in mediul privat in august in SUA si activitatea industriei prelucratoare din regiunea Midwest s-au alaturat, miercuri, cifrelor care indica incetinirea economiei.

Indicele S&P 500 a crescut in sapte din ultimele opt sedinte consecutive, urcand cu 8,5% in aceasta perioada. Pe ansamblul lunii august, S&P 500 a pierdut 5,7%, Dow Jones 4,4%, iar Nasdaq a scazut cu 6,4%. Cei trei indici au coborat pentru cea de-a patra luna consecutiv.

Finalul sedintei de miercuri a fost caracterizat de volatilitate, indicii trecand pentru scurt timp pe minus. insa situatia de miercuri nu se poate compara cu volatilitatea de la inceputul lunii, cand bursa fluctua in bande de peste 3% pe parcursul unei singure sesiuni. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here