Vizita delegatie Chisinau la Liceul pentru Deficienti de Vedere

0
714

Liceul pentru Deficienti de Vedere, institutie de invatamant special care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, este zilele acestea gazda unei delegatii din cadrul Liceului Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slaba, Chisinau. Prin intermediul vizitei se vor realiza schimburi de bune practici menite sa contribuie la dezvoltarea programelor educationale derulate in cele doua scoli.

Tot cu acest prilej, in cadrul Liceului pentru Deficienti de Vedere Cluj, astazi, 3 martie 2011, are loc Festivalul de muzica folk „Lacrima de dor”, editia a IV – a, eveniment la care participa si grupul din Chisinau.
Vizita se va finaliza in data de 6 martie 2011 prin incheierea unui protocol de colaborare intre cele doua institutii: Liceul pentru Deficienti de Vedere Cluj si Liceul Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slaba, Chisinau, Liceul clujean propunand in acest sens si sprijinind includerea scolii din Chisinau in reteaua europeana ENVITER – European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research, din a carei componenta, Liceul pentru Deficienti de Vedere, Cluj – Napoca, face parte incepand cu anul 2008.
„Consideram ca ne revine datoria de a impartasi partenerilor nostri experientele pozitive si  pasii inainte pe care i-am marcat in diferite domenii de activitate, urmand a prelua, la randul nostru, modelele acestora de bune practici. Totodata, este o misiune nobila aceea de a oferi consultanta si de a sprijini eforturile de integrare europeana, in diferite structuri sectoriale, a omologilor nostri de peste Prut” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
03.03.2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here