Valeri Kuzmin este noul ambasador al Federatiei Ruse la Bucuresti

0
764

Valeri Kuzmin a fost numit in pozitia de ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, textul decretului semnat de presedintele Vladimir Putin a fost publicat pe portalul electronic oficial pentru informatii juridice, potrivit Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

„Presedintele Vladimir Putin a semnat deretul pentru numirea noului ambasador la Bucuresti”, au declarat reprezentanti ai Ambasadei Rusiei la Bucuresti pentru MEDIAFAX.

Kuzmin il va inlocui in Romania pe Oleg Malginov.

Valeri Kuzmin este nascut la 24 iunie 1953 la Moscova. in 1975 a absolvit renumitul Institut de Relatii Internationale din Moscova, dupa care, in 1998 a urmat cursuri diplomatice superioare. Este doctor in stiinte istorice (PHD), informeaza Sputnik News online.

Diplomatul vorbeste limbile engleza, franceza si araba. Este casatorit. Are un fiu si o fiica.

Valeri Kuzmin a fost ambasador al Federatiei Ruse in Republica Moldova, in perioada 27 iulie 2007 – 5 aprilie 2012.

Potrivit site-ului Unimedia, Valeri Kuzmin s-a remarcat in timpul mandatului de ambasador in Republica Moldova atunci cand un pacificator rus l-a impuscat mortal pe Vadim Pisari in zona de securitate, in anul 2012. Atunci Kuzmin a declarat ca Pisari era in stare de ebrietate, fapt ce nu s-a confirmat in urma expertizei medico-legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here